Objavljeno

Sanja Sarnavka pozvala policiju da istraži slučaj Katanić

Internetom se proširila amaterska video snimka na kojoj je poznata hrvatska voditeljica i manekenka Tina Katanić s dvojicom mladića u krevetu, dok treći taj čin snima. Na videu se čuje i kako mladići dezorijentiranoj djevojci nude opijate, dok ona posve nesvjesna leži u krevetu. Ovu okrutnost u potpunosti osuđuje predsjednica Udruge B.A.B.E. Sanja Sarnavka, koja smatra kako je to nedopustivo i definitvno počinjenje kaznenih djela za koje počinitelji moraju odgovarati.

“Jedna stvar je objava video uratka, a drugo što bi policija trebala istražiti, jer se na snimci vidi da je izvan sebe, je li drogirana svojevoljno ili joj je podmetnuto. Očito su je navukli. Nisam pogledala uradak, a odbila sam u to vrijeme pogledati i Severinin uradak pogledati. To je zadiranje u privatnost. Bilo bi dobro da policija istraži te ljude te da kazneno odgovaraju za silovanje”, rekla je Sarnavka.

Ona je, također, pozvala Tinu Katanić da se prijavi na savjetovanje Uduge B.A.B.E. te podsjeća da su jedan slučaj dobile na europskom sudu, gdje se pokazalo da naše institucije nisu odradile slučaj kako spada. 

“O našem društvu ovaj slučaj govori da s jedne strane imamo moraliste, koji propovijedaju čistunstvo i ne žele seksualni odgoj u školama, a s druge strane postoji perverzno uživanje u tuđoj nesreći, jer je to po nju nesreća.

Ima jedna stranica na Facebooku, zove se Zagrepčanke, čini mi se,  gdje sam vidjela da je Neven Ciganović rekao kako je neki muškarac, pijanu curu doveo u zahod, a sve je bilo namješteno za snimanje. Kamera je već bila unutra i onda ju je natjerao da ga oralno zadovolji. Facebook je skinuo video na nekoliko naših apela, a ljudi su komentirali na tako vulgaran način da je to nezamislivo. Ona će, nažalost, sigurno izgubiti ovaj posao maskote hrvatske lutrije, a djelovala je simpatično, kao jedna mila osoba”, rekla je Sarnavka.

Ona navodi kako je to sigurno silovanje, jer čovjek treba biti pri punoj svijesti da da pristanak za seksualni odnos.

“Ako joj oni u filmiću nude drogu i pitaju je ‘Hoćeš li šmrkati?’ znači da im je silovanje bila i namjera”, kaže Sarnavka te dodaje kako je osim silovanja ovo i teško javno sramoćenje.

“Međutim, još je gore da postoje indicije da se radi o planiranom događaju i to onda treba nazvati grubim silovanjem. Bilo bi najpametnije da, ako ne dođe sada kod nas, jer je izbezumljena, da se svakako javi”, zaključuje Sarnavka. [P.Z.] Direktno.hr


Povezano