Objavljeno

HAVC-ov Online maraton kratkometražnih filmova

HAVC u suradnji s domaćim filmašima od 25. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. donosi blagdanske filmske poklone u vaše domove.

Ovogodišnji program donosi šest domaćih kratkiša različitih rodova: igrane U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović koji je 2017. godine na Berlinskom filmskom festivalu u natjecateljskoj sekciji Generation 14plus osvojio posebno priznanje te nagradu Srce Sarajeva za najbolji kratkometražni film Sarajevo Film Festivala i Belladonnu, debitanski film Dubravke Turić koji je 2015. godine u programu Horizonti Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji osvojio nagradu za najbolji kratkometražni film. Tu su i animirani filmovi Pad Rima Balázsa Turaia koji je na ovogodišnjem Animafestu dobio glavnu nagradu za domaću koprodukciju te Kako se kalio čelik Igora Grubića, veliki festivalski ‘putnik’ tijekom 2018. godine koji je na Animafestu osvojio posebno priznanje.

U programu Online maratona su i studentski dokumentarni film Baka u Naftalanu Ljubice Kotromanović nastao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te eksperimentalna Strujanja Katerine Dude, dobitnik nagrade Green DCP na ovogodišnjem 25 FPS-u i nagrade Ješke za najbolji kratkometražni film na Festivalu mediteranskog filma Split.

Online maraton dostupan je na web stranici Hrvatskog audiovizualnog centra!


Povezano