Objavljeno

Muškarcima neovisnost važnija kod kćeri nego kod supruge

Shriver Report u svom novom istraživanju An Insight Into the 21st Century Man,  donosi zanimljiv uvid u moderni brak. Naime, online istraživanje provedeno na reprezentativnoj skupini od 818 muškaraca iz Sjedinjenih Američkih Država prikazalo je kakve kvalitete, od 10 ponuđenih, muškarci traže kod supruge, a kakve kod kćeri.

Na vrhu obje liste zasjela je inteligencija, no nakon toga rezultati se počinju značajno razlikovati.

Istraživanje provedeno isključivo na heteroseksualnim muškarcima na površinu je iznijelo zanimljive podatke o tome kako muškarci gledaju na suprugu, a kako na kći. Tako se 86% ispitanika izjasnilo kako im je kod kćeri najvažnija inteligencija, dok nakon toga sa 66% slijedi neovisnost, a gotovo polovica, njih 48%, želi da njihove kćeri budu snažne.

Iako složni u pitanju kvaliteta kod kćeri, ispitani muškarci neodlučnijima su se pokazali govoreći o kvalitetama koje cijene kod svojih supruga. Neki navode kako im je bitna inteligencija, dok samo njih 34% želi neovisne, a 28% snažne supruge. Primat u odnosu na kćeri bračne partnerice odnose na području privlačnosti i brige o kućanstvu. Približno pola ispitanika, njih 45%, želi atraktivne supruge, a 34% slatke.

Kada se sagledaju svi dobiveni podaci, zaključak je uistinu fascinantan. Dok s jedne strane žele neovisne, inteligentne i snažne kćeri, muškarci s druge strane u svojim partnericama traže atraktivnost i želju za brigom o kućanstvu. [J.V.] TheSocietyPages


Povezano