Objavljeno

Martin Scorsese producirat će film ‘Murina’ hrvatske redateljice Antonete Alamat Kusijanović

Foto: IMDB

Producentske kuće Sikelia Prods Martina Scorseseja i RT Features Rodriga Teixeire sufinancirat će i koproducirati igrani film Murina Dubrovčanke Antonete Alamat Kusijanović, čije se snimanje očekuje u svibnju 2019. na hrvatskoj obali.

Murina je debitantski dugometražni  igrani film ove redateljice koja je i prva Hrvatica primljena u cannesku rezidenciju Cinefondation.

“Veoma sam uzbuđena i ponosna na ovaj novi, veliki korak za film Murina, čast mi je biti okružena s tako nevjerojatnim timom”, komentirala je Alamat Kusijanović na svom Facebook profilu.

Antonetini filmovi tematiziraju tamnu stranu strasti, obiteljska ograničenja i opasnost koju donose tajne, a Murina je psihološka drama o Juliji, tinejdžerici koja traži bijeg od obitelji s očevim imućnim prijateljem strancem. Priča je svojevrsni nastavak Antonetinog višestruko nagrađivanog kratkog filma U plavetnilo.

Glavnu ulogu tumači Gracija Filipović, producentica je Zdenka Gold, a koproducent Danijel Pek. Oni  nisu krili zadovoljstvo ulaskom Martina Scorsesea u tim.

“Dugo smo kuhali, radili i razvijali Murinu, i došli do izvrsnog rezultata. Svi smo jako sretni, no ovo je tek početak, pred nama je još jako puno posla”, rekla je Gold.

Osim Murine Scorsese i Teixeire će sunfinacirati i koproducirati i debitantski igrani film Port Authority američke redateljice Danielle Lessovitz.

“Danielle i Antoneta su obećavajuće umjetnice s kojima smo imali priliku raditi i radujemo se što će ih upoznati i ostatak svijeta”, kazao je Teixeira. [M.O.] HAVC/Variety


Povezano