Objavljeno

Margaret Atwood najavila nastavak Sluškinjine priče

Foto: E.H./VF

Spisateljica Margaret Atwood najavila je da će u rujnu 2019. izaći nastavak njenog feminističkog distopijskog romana Sluškinjina priča pod nazivom Zavjeti (The Testaments).

“Dragi čitatelji i čitateljice, sve što ste me ikad pitali u vezi Gileada i kako točno funkcionira poslužilo je kao inspiracija zaovu knjigu. Zapravo, skoro sve! Druga inspiracija bio je svijet u kojem živimo,” rekla je Atwood u priopćenju.

Radnja novog romana događat će se 15 godina nakon Offredine završne scene u Sluškinjinoj priči i pripovijedat će je tri ženska lika. Neće se nastavljati na radnju televizijske serije.

Sam roman ima otvoreni završetak – Offred ulazi u kombi koji će je možda odvesti u slobodu izvan Gileada. U epilogu, koji se odvija 2195. godine, pak susrećemo profesora koji drži predavanje o autentičnosti Offredine priče i kazeta koje je pronašao. The Guardian

The Testaments

The wait is over. Margaret Atwood is writing the sequel to THE HANDMAID'S TALE for publication in September 2019. THE TESTAMENTS is set 15 years after Offred’s final scene in THE HANDMAID'S TALE and is narrated by three female characters.

Objavljuje Margaret Atwood u Srijeda, 28. studenoga 2018.Povezano