Objavljeno

Grace Jones ipak napisala memoare

Svestrana Jamajčanka i ikona disco scene 29. rujna izdaje autobiografiju paradoksalnog naziva I’ll Never Write My Memoirs preuzetog iz početnih stihova pjesme Art Groupie s albuma Nightclubbing (1981).

„To je bilo davno“, objašnjava Jones. „Od tada sam počela razmišljati da će ih ako ja to ne učinim, izdati netko drugi.“

Ova godina za umjetnicu je vrlo plodna. Osim najavljenih memoara, objavljena su i nova izdanja albuma Portfolio, Fame i Muse za box set The Disco Years, a BBC je objavio planove za snimanje dokumentarca o njezinom privatnom životu i karijeri.

Radeći kao model u mlađim danima, Grace Jones se povezala s mnogim poznatim ličnostima. Glazbi se posvećuje 70-ih te postaje dio elektroničke i pop art scene. Od brojnih suradnji značajnije su one s Andyjem Warholom i Jean-Pauleom Goudeom, u suradnji s kojim je razvila svoj androgini identitet koji nastaje spajanjem futurističkih kostima, kratko odrezane kose zaoštrenih linija i kontrastne šminke.

Ostvarila je i nekoliko filmskih uloga (Conan Razarač, Pogled na ubojstvo, Vamp) te je još uvijek aktivna na glazbenoj sceni. [A.G.] Factmag/Konbini

„I’ll never write my memoirs,
There’s nothing in my book, ….“


Povezano