Objavljeno

Dugometražni film Sonje Tarokić u glavnom programu festivala u Karlovim Varima

Nakon dugo vremena, hrvatski film dio je glavnog natjecateljskog programa prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, javlja HAVC, a riječ je o debitantskom dugometražnom igranom filmu Zbornica Sonje Tarokić i producentice Ankice Jurić Tilić (Kinorama).

Svoju svjetsku premijeru film će imati u programu Kristalni globus, a festival će se održati u fizičkom obliku od 20. do 28. kolovoza 2021. godine. 

Zbornica je priča o novoj i entuzijastičnoj pedagogici Anamariji koja suočena s ograničenjima školskog sistema i okružena obeshrabrenim učiteljima započinje vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti, nesvjesna da upravo takvim postupanjem polako postaje sve sličnija svojim kolegama u zbornici.

Jako smo sretni i ponosni što će naš projekt imati premijeru na tako prestižnom festivalu, za kojeg mi se uvijek činilo da senzibilitetom jako odgovara ovom filmu. Zbornica je rezultat rada velikog broja ljudi, neuobičajeno širokog ansambla glumaca i projekt kojeg sam svim srcem gurala nekoliko intenzivnih godina. Bio je to jedan dugačak i lud proces, i vjerujem kako će cijeloj ekipi iskreno mnogo značiti što će film sada izaći na svjetlo dana, pogotovo u ovom novom pozitivnom duhu povratka u kino“, izjavila je redateljica Sonja Tarokić. 


Povezano