Objavljeno

Bill Cosby proglašen krivim za seksualni napad

Dana 26. travnja 2018. porota u Pennsylvaniji proglasila je Billa Cosbyja krivim za drogiranje i seksualni napad na ženu u njegovom domu prije 14 godina, čime su deseci žena koje već godinama optužuju slavnog komičara za seksualno zlostavljanje dobile barem djelić zadovoljštine.

Porota je osudila Cosbyja za tri slučaja teškog seksualnog na Andreu Constand, koja je u vrijeme napada radila kao košarkaška trenerica na Sveučilištu Temple u Philadelphiji.

Suđenje Cosbyju bio je prvi istaknuti slučaj seksualnog napada u okviru pokreta #MeToo, stofa mnogi ovu presudu smatraju prekretnicom zbog koje će porotnici ubuduće davati veću težinu glasovima tužiteljica.

Nacionalna organizacija za žene (NWO) presudu je opisala kao “upozorenje seksualnim predatorima posvuda.” Rose McGowan, jedna od brojnih žena koje su optužile Harveyja Weinsteina za napad, na Twitter je zahvalila sucu i društvu “što se konačno probudilo.”

Gloria Allred, odvjetnica koja je zastupala nekoliko Cosbyjevih žrtava, pozdravila je presudu kao važan korak naprijed. “Na kraju priče, ovim ženama se konačno povjerovalo,” rekla je Allred ispred sudnice.

Osamdesetogodišnjeg Cosbyja sada očekuje maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 30 godina, koja će biti izrečena u roku od 90 dana. New York Times


Povezano