Objavljeno

Besplatno savjetovanje o radničkim pravima za LGBTIQ+ osobe

Ukoliko ste LGBTIQ osoba te vam je potreban pravni savjet vezan uz zaštitu vaših radničkih prava, ili samo želite s našom pravnicom provjeriti jesu li ponašanja i prakse vašeg (budućeg) poslodavca ispravna, odnosno legalna, molimo kontaktirajte nas putem dolje navedenog obrasca! Preporučujemo da upišete svoj kontakt e-mail za slučaj da pravnica bude imala dodatnih pitanja za vas, no ukoliko želite potpuno anonimno postaviti pitanje, polje za e-mail adresu ostavite prazno, a odgovor ćemo u što kraćem roku objaviti na web stranici ravnopravnost.lgbt.

Dosadašnja pitanja i odgovore možete pronaći ovdje, a svoje pitanje postavite putem obrasca koji je dostupan na linku: http://ravnopravnost.lgbt/category/pravno-savjetovanje/

Na pitanja odgovara Anja Mihajlović, pravna savjetnica zaposlena u udruzi ‘K-zona’. Uz pružanje besplatne pravne pomoći, bavi se izvještavanjem, zagovaranjem i vođenjem edukacija s ciljem promicanja i zaštite ljudskih prava. Tijekom svog profesionalnog djelovanja, spomenute je usluge pružala za različite društvene skupine koje su podložne diskriminaciji i marginalizaciji, poput osoba s invaliditetom, osoba starije životne dobi, žena, beskućnika_ca i dr. Bila je izvjestiteljica za Agenciju Europske unije za temeljna prava i zagovarala unapređenje prava žena u sklopu Univerzalnog periodičnog pregleda ljudskih prava UN-a. Aktivistkinja je za zaštitu okoliša te suosnivačica inicijative Extinction Rebellion Zagreb. Djeluje kao vanjska stručna suradnica centra za socijalnu skrb pri pružanju mjera stručne pomoći i potpore u ostvarivanju skrbi o djetetu, članica je Statutarne komisije Sindikalnog kolektiva udruženih prekarnih radnica i aktivista te Školskog odbora Upravne škole Zagreb.


Povezano