Sanja Stojković

Sanja Stojković rođena je u Beogradu, a završila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer grafika.

Nakon diplome seli se u Berlin gdje više od godinu dana aktivno sudjeluje u umjetničkoj sceni i sudjeluje u brojnim izložbama i projektima. Zadnjih nekoliko godina bavi se sitotiskom i ilustracijom u svom studiju u Zagrebu.

Područja djelovanja su joj ilustracija, sitotisak, primijenjena grafika, murali/street art, slikarstvo, dizajn tekstila.

Živjeti u vremenu gdje se promjene događaju brzo i neprestano može biti istovremeno veliki teret i poticaj. Glavnu tema rada nalazim u međuodnosu kulture i prirode, njihovom ispreplitanju. Rastuća želja za slobodom u sukobu s vremenom i pokušaj stvaranja sigurnog habitata unutar čvrsto postavljenih parametara i dehumanizirajućih pravila su teme kojima se bavim.

Svaki prikaz refleksija je spoljašnjeg svijeta ponovno rođena u mojem razmišljanju i slobodno reinterpretirana nazad u život. Strahovi, sreća frustracije rascjepkane na dijelove, analizirane da bi se opet sastavile u neki oblik realnosti koji je tolerantan. Kaotična vizualna reprezentacija najdubljih misli koju namećem kako sebi tako i promatraču.

Statement o radu

Sanja Stojković sudjelovala je u 8. Vox Feminae Festivalu uz radionicu sitotiska. Jedna je od ilustratorica društvene igre ‘Fierce Women’.


Povezano