Zbeletronove DJ radionice

Zbeletron u suradnji s K-zonom u Društveno kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) nedjeljama 15., 22. i 29. listopada, u terminu od 14 do 17 sati, održava osnovne radionice DJ-anja za djevojke i žene te trans, inter i rodno varijantne osobe koje se žele okušati za DJ pultom. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprimaju do 11. listopada.

Radionice će se fokusirati na scensko i izvedbeno oblikovanje zvuka te postavljanje tehnike za pripremu izvedbenog programa. Polaznice će imati priliku naučiti kako se služiti kontrolerom (Pioneer DDJ 400) te upoznati osnove DJ-janja u Virtual DJ programu. Uz osnovne informacije o BPM-u, prijelazima i tehničkim specifikacijama miksete, naučit će spojiti opremu te steći osnovna znanja potrebna za izvođenje samostalnog DJ seta.

Po završetku edukacije polaznice će imati priliku predstaviti se vlastitim setovima na Zbeletronovim glazbenim programima i tako pred publikom testirati svoja stečena znanja.

Voditeljica radionice je DJane Luna Ivandić koja je svoju DJ karijeru započela 2019. godine, a od tada je imala priliku vrtiti u klubovima poput OUT Bunker, Metropolis, Ritam grada i Tvornici. Luna je odradila i nekoliko gostovanja u Beogradu te je puštala na rođendanu Sare Jo. Na njezinu setlistu mogli ste se isplesati na Zbeletronu u DvaOsam, a ako ste to propustile, vjerojato ste je čule nakon Povorke Ponosa na Ribnjaku. Uz Lunu svoje DJ vještine s vama će podijeliti i Zbeletronove rezidentice Nora i Iva.

Za sudjelovanje na radionici nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, ali se od polaznica očekuje da donesu vlastita prijenosna računala.

Sudjelovanje na radionici prijavljuje se putem e-mail adrese zbelenatron@gmail.com, s naznakom “Prijava za DJ radionice”. U prijavi je potrebno priložiti ime i prezime, datum i godinu rođenja te kratko motivacijsko pismo. Poželjno je da nam prilikom prijave pošaljete i kratku playlistu po vlastitom ukusu.

Kako su radionice organizirane u samo tri termina, molimo vas da prije same prijave provjerite jeste li u mogućnosti sudjelovati na svakome od njih. Za sva dodatna pitanja vezana uz radionicu pišite na e-mail: zbelenatron@gmail.com.

Radionica se održava u sklopu Girl Rock Camp projekta.


Povezano