Zagrijavanje rujansko: Bouharaoua, Butković, Maslać

Nova sezona Zagrijavanja otvorena je uz 3 mlade lavice domaće pisane riječi, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića 28. rujna 2018. godine. Sudjelovale su Lucija Butković, Luiza Bouharoua i Mirta Maslać.

Lucija Butković objasnila je kakav je to vučji sat i treba li ga se bojati, Luiza Boharaoua je osim najavljivanja svoje zbirke priča govorila, neizbježno, i o aktivizmu, a Mirta Maslać je predstavila svoj upravo sjajan roman prvijenac “Junak ili čudovište”. Kroz bure pisane riječi s ove tri vrsne autorice kormilario je Andrija Škare.

Luiza Bouharaoua

Radi u Skribonautima. Prevodi i piše. Kratke priče objavljivala je u The Split Mindu, Fantomu Slobode, Kritičnoj masi, Nemi i na Trećem programu hrvatskog radija. Uvrštena je u zbornik “Izvan koridora – najbolja kratka prica” (VBZ, 2011.) i antologiju hrvatske mlade proze “Bez vrata, bez kucanja” (Sandorf, 2012.). Finalistica Festivala europske kratke priče (2016. i 2017.). Dobitnica nagrade Ulaznica i nagrade Prozak.

Lucija Butković

Rođena 1991. u Zagrebu gdje je diplomirala na odsjeku za filozofiju i apsolvent na studiju komparativne književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Kritičke osvrte objavljivala na feminističkom portalu Muf, a zatim i na portalima Ziher.hr i portal Booksa.hr. Kratke priče i poeziju objavljivala u časopisima i na internetskim portalima. Osvojila nagradu Kultipraktika Na vrh jezika za poeziju 2017. godine. Objavila zbirku poezije „Vučji sat“ (Jesenski & Turk, 2018.)

Mirta Maslać

Rođena je 1993. U Zagrebu. Studira kroatistiku I komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Više od svega voli mačke. Objavila roman “Junak ili čudovište” (Durieux, 2018.)


Povezano