Pripovjedni projekt Snažne žene: babe, rospije, vještice

Ove jeseni, pripovjedni projekt „Snažne žene“ dolazi u dom Strašnih žena – Šesnaesticu na Trešnjevci. Nit vodilja ovog susreta su „Babe, rospije, vještice“.

Dana 29.11. u 18h okupljamo se i slušamo pripovijesti o ženama zrele i treće dobi, osobito takvima koje nisu marile za društvene norme, koje se nisu dale ušutkati ili poniziti, odnosno koje su se borile za sebe i svoju zajednicu. Također su dobrodošle sve priče o ženama koje su prozivane vješticama, iz kojega god razloga.

Pripovjedaonica će biti popraćena vezanom kreativnom radionicom, a kako nema dobrih priča bez ugodnoga pića, pripremamo i tople napitke po izboru.

Zbog tematike i duljine priča, program je isključivo namijenjen adolescentima i odraslima (12+).

Ulaz na radionicu je besplatan, a donacije prihvaćamo ako želite pomoći u pokrivanju troškova materijala za kreativni rad.

Priče možete slušati ili, prema želji, ispripovijedati odnosno pročitati vlastitu. Ako želite sudjelovati s pričom (u trajanju do 10 minuta), javite naslov i temu na niže navedenu adresu e-pošte, najkasnije do srijede 25.11.

Prijave su obavezne zbog nabave materijala za kreativni dio, te ograničene na samo 20 osoba.

Prijave šaljite na: pripovijedanje@gmail.com

Od 2016., pripovjedačice Erika Katačić Kožić i Srebrenka Peregrin te kreativna voditeljica Daša Filipčić vode cikluse tematskih i kreativnih pričaonica na kojima se pripovijedaju narodne, povijesne i autorske priče u kojima su žene glavne junakinje. Više o projektu na Facebook stranici: www.facebook.com/bajkarice


Povezano