Predavanje: Impresionizam

U srijedu, 24. travnja, s početkom u 17:30 u DKC Šesnaestica održava se predavanje „Impresionizam“ , kojim udruga Klo team nastavlja niz predavanja iz likovne umjetnosti. Predavačica je Martina Božić, prof. povijesti umjetnosti.

Prije 150 godina, 15. travnja 1874. u Parizu je otvorena prva izložba impresionista. Mala grupa umjetnika suprotstavila se općeprihvaćenim strujanjima u umjetnosti i pokrenula revolucionarne promjene. Tko su oni, što su promijenili, na koji način i koji je njihov značaj u povijesti umjetnosti saznat ćete na predavanju.

Predavanje je besplatno, a ako želite podržati rad udruge Klo team biti ćemo Vam zahvalni na donaciji nakon predavanja prema vlastitim mogućnostima.

Cilj predavanja je približiti teme iz likovne umjetnosti svim ljubiteljicama i ljubiteljima umjetnosti i onima koje će to tek postati. Likovna umjetnost je sastavni dio života svake osobe, ona je odraz društva i vremena u kojem nastaje. Analiziranje likovnih djela, pojava i umjetničkih pravaca pridonosi razumijevanju društvenog, kulturnog i povijesnog konteksta u kojemu se javljaju. Time se njeguje kultura dijaloga, tolerancija, prihvaćanje različitosti, što čini okruženje u kojem živimo kvalitetnijim i ugodnijim.

Najava sljedećeg predavanja:

  • 9.5.2024. (četvrtak) – 17:30–18:30 – “Johannes Vermeer, slikar djevojke s bisernom naušnicom”

O predavačici Martini Božić:

Završila sam Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu u kojoj sam i zaposlena kao nastavnica povijesti likovne umjetnosti. Diplomirala sam povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dugogodišnja sam članica kreativne udruge Klo team. Niz godina držala sam predavanja iz povijesti umjetnosti na Sveučilištu za treću životnu dob. Kao vanjska suradnica povremeno držim predavanja u Narodnom sveučilištu Dubrava. Uživam u svom poslu i predavanjima.


Povezano