Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji

Foto: Jed Villejo, Unsplash

Od 21. do 23.2.2019. održana je konferencija o ženama u filmskoj industriji. Konferenciju je organiziralo Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a cilj joj je potaknuti razgovor o ulozi i položaju žena u filmskoj industriji.

Konferencija će obuhvatiti brojne teme poput vidljivosti filmskih stvarateljica, njihove zastupljenosti, ravnopravnosti, sadržaje vezane uz autorska prava, osobitosti u radu i mnoge druge objedinjene zajedničkim nazivnikom filmskog stvaralaštva žena, a okupit će eminentna imena hrvatskog i europskog filma.

Neke od sudionica su hrvatske glumice Ksenija Marinković i Lana Barić, producentice Ankica Jurić Tilić i Tamara Babun, voditeljica Deska Kreativne Europe – Ured MEDIA, Hrvatska Martina Petrović, redateljica Snježana Tribuson, srpske glumice Neda Arnerić i Mirjana Karanović, predstavnica Švedske u Eurimagesu Kristina Börjeson, rumunjska producentica Oana Bianca  i mnoge druge filmašice.

Popis svih sudionica nalazi se na ovoj poveznici, a detaljan raspored programa Konferencije na ovoj. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje do 19. veljače ovdje

Službeni jezici Konferencije su hrvatski i engleski uz osiguran simultani prijevod. 


Povezano