Konferencija “Radnopravnost 2023. – radno okruženje ponosno na raznolikost”

Pozivamo vas na konferenciju „Radnopravnost 2023. – Radno mjesto ponosno na raznolikost“ koja će se održati 7. i 8. prosinca 2023., uživo u HUB385, Franje Petračića 6, Zagreb, te online putem Zoom platforme.

Prvog dana konferencije fokus će biti na praksama uključivosti i raznolikosti koje provode poslodavci u privatnom i javnom sektoru u Hrvatskoj i Sloveniji, dok će glavne teme drugog dana konferencije biti usmjerene na najbolje prakse sindikata i zaštitu prava LGBTIQ+ radnika/ca, osnaživanje LGBTIQ+ zaposlenika/ca kao i međusektorsku suradnju organizacija civilnog društva i poslodavaca, te izazove s kojima se na radnom mjestu i prilikom zapošljavanja susreću trans, inter i rodno varijantne osobe.

Na konferenciji će izlaganja održati stručnjakinje i stručnjaci te predstavnice i predstavnici poslodavaca, sindikata, relevantnih institucija i organizacija civilnoga društva iz Europe, koji aktivno djeluju u području ravnopravnosti LGBTIQ+ osoba na radnom mjestu i pri zapošljavanju.

Vjerujemo da ova konferencija predstavlja odličnu priliku za profesionalni razvoj, razmjenu znanja i iskustava kao i jače povezivanje svih sudionika/ca, te da će doprinijeti razvoju i primjeni politika i praksi kojima je cilj stvaranje uvažavajućih i sigurnih radnih mjesta za LGBTIQ+ osobe.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a molimo vas da ukoliko želite sudjelovati ispunite obrazac za prijavu. Program konferencije kao i obrazac za prijavu možete pronaći na: https://radnopravnost.hr/konferencija/conference-work-equality-for-all-2023/

Krajnji rok za prijavu je 4. prosinca 2023. u podne.

Službeni jezik konferencije je engleski, a osiguran je simultani prijevod s engleskog na hrvatski jezik na platformi Zoom.

Konferencija je dio aktivnosti projekta “Radnopravnost svima!” kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.


Povezano