Filmske večeri u Močvari – prvo virtualno izdanje

Filmske večeri u Močvari ne posustaju ni u ovim vremenima visokog napona i nude svoje prvo virtualno izdanje ikad! Pridružite se u srijedu 8. travnja u 20h na Facebook stranici Močvare i uživajte u live streamingu razgovora s čak četiri filmske gošće.

Kao jedini mogući odgovor na sveopće stanje uperit ćemo pogled prema filmskim krajolicima iz mašte koje su nadahnuto kreirale mlade autorice čiji će najnoviji filmovi u srijedu 8.4. cijeli dan biti dostupni uz link i lozinku s Močvarine stranice. Stvarajući filmove amaterski ilitiga ljubavno Iva Gavrilović, Martina Lončar, Valentina Lončarić i Mia Martinović odvode nas na uzbudljiva putovanja filmskom slikom i njenim slojevima iznalazeći blaga od kojih se mijenja ideja o tome što film jest i što bi sve mogao biti.

Netom nagrađena na Gledalištu Kinokluba Zagreb, Valentina Lončarić u Gradu u koji mora putovati kreira duhovit filmski esej u kojem se dubinski prepliću osobne i službene pripovijesti, a humorom se služi i Martina Lončar u svom Kopfkinu maestralno istražujući veze klasičnog slikarstva i pokretnih slika. Kako je film tek ekran naše svijesti i savršena podloga za otisak naših žudnji u Valovima svijesti demonstrira Iva Gavrilović, dok Mia Martinović u svojoj debitantskoj filmskoj odiseji Taste of Space odlazi ni više ni manje nego u druge galaksije otkrivajući kako je okus želje postojan i na mjestima koja ne postoje.

Raspored:
20:00 Razgovor
21:00 Projekcije

Projekcije:
21:00 Grad u koji moram putovati (Valentina Lončarić, 2019)
21:15 Taste od Space (Mia Martinović, 2019)
21:30 Kopfkino (Martina Lončar, 2019/20)
21:45 Valovi svijesti (Iva Gavrilović, 2020)

Ukoliko želite podržati ovaj događaj, možete uplatiti donaciju na linku ispod prije ili nakon događaja.
www.mochvara.hr/donacije-film


Povezano