Filmske večeri u Močvari: One se traže

Klub Močvara organizira novu filmsku večer u ponedjeljak, 25. studenog s početkom u 20 sati. Ova će se filmska večer pod nazivom „One se traže” baviti nepresušnim tajnama i nepredvidivim putanjama ženskog srca i uma.

Uz projekcije triju kratkometražnih filmova redatelja Tomislava Šobana, program će sadržavati i razgovor sa samim redateljem te gošćama Ivanom Perčinlić i Magdalenom Ptiček.

Program započinje projekcijom filma Kako je Iva otišla 16. rujna 2016. (2016.). U ovom radikalno dokumentaristički fragmentarnom filmu svjedočimo nekolicini izrazito sugestivnih situacija što ih doživljava naslovna junakinja pred svoj odlazak na rad u Norvešku.

Idući film koji će se prikazati jest Nije odgoj (2017.) u kojem Šoban stišće narativ fokusirajući se na jednu dramaturški potentnu situaciju u kojoj junakinja Dunja provodi večer sa svojim profesorom s Akademije.

Treći i posljednji film koji će gledatelji moći vidjeti jest Krhko (2019.), Šobanov diplomski film. U njemu je udružio snage s glumicom i pjevačicom Majom Posavec kako bi najodvažnije do sada zaronio u žensku psihu i tamo pronašao Almu, mladu ženu koja poput istoimene Bergmanove junakinje, tvrdoglavo ulazi i izlazi iz uloga odbijajući da ijednu poistovjeti s nepreglednim prostranstvima svog jastva.

Mladi redatelj Tomislav Šoban svoja je tri najintrigantnija kratka igrana filma posvetio mladim ženama koje se traže ispitujući granice vlastitog identiteta u susretu s oporom realnošću tranzicijskog svijeta.

Nastavno na projekcije u 21h, voditeljica Filmskih večeri u Močvari Višnja Vukašinović moderirat će razgovor s autorom i gošćama.


Povezano