Otvorenje 18. Vox Feminae Festivala

Foto: Nina Đurđević

Otvorenje 18. izdanja Vox Feminae Festivala posvećeno je glazbenom stvaralaštvu žena i LGBTIQ+ osoba, koje će pred festivalskom publikom zajednički predstaviti LOUD! HR program. Od 19 sati na platou Šesnaestice očekuje nas (d)ruženje s publikom uz prvu samostalnu izvedbu feminističkog zbora, DJ setove Zbeletrona i polaznica njihovih radionica te vizualne instalacije polaznica VJ radionica koje će aplicirati video materijale na arhitektonske i ostale elemente u prostoru. 

LOUD! HR program posvećen je razvoju organizacijskih i tehničkih vještina u provođenju glazbenih i kulturno umjetničkih programa za LGBTIQ+ i feminističku zajednicu. U sklopu programa kroz ožujak, travanj i svibanj održano je 6 vrsta radionica čije su polaznice stekle iskustva za samostalnu provedbu kulturno-umjetničkih događanja za queer i feminističku zajednicu.

Program je bio namijenjen djevojkama i ženama, rodnonebinarnim i rodnovarijantnim osobama, a održavao se u trešnjevačkom društveno-kulturnom centru Šesnaestica.

Ciklus LOUD! HR radionica uključivao je:

  • Radionicu organizacije kulturnih događanja (23. ožujka)
  • Radionicu rukovanja tehničkom opremom za postavljanje scensko izvedbenog prostora (6. i 7. travnja)
  • Radionice zborskog pjevanja (9., 16., 19., 23., 26. travnja i 2. svibnja)
  • Radionicu DIY izrade vizuala (27. travnja)
  • DJ radionice (14., 21. i 28. travnja)
  • VJ radionice (14., 21. i 28. travnja)

Kako je program temeljen na principu “od zajednice za zajednicu,” voditeljice radionica bile su članice Zbeletrona te suradnice iz područja glazbene produkcije, odnosno djevojke, žene, rodno nebinarne i LGBTIQ+ osobe koje djeluju na lokalnoj sceni.


Povezano