Kozlići: “Lija i koka”

Kamišibaj predstava „Lija i koka“ na zabavan i privlačan način priča priču o jednoj neobičnoj obitelji. Gospođa Koka je snijela previše jaja i nikako ne uspijeva sva ugrijati. Nailazi Lija koja pokušava nasamariti kokoš i pojesti ju da bi na kraju – s njom osnovala obitelj!

Kako je samo došlo do tog prevrata, saznat ćemo kroz predivne ilustracije japanske suvremene ilustratorice s francuskom adresom Juiko Tsuno. Teme o kojima priča progovara su obitelj, posvajanje i povjerenje.


Kozlići su rezultat dugogodišnjeg rada osnivača udruge u različitim organizacijama u kulturi te suradnji na brojnim umjetničkim manifestacijama kroz koje se kontinuirano promišljalo o drugačijim i inovativnim projektima za djecu i mlade. Udruga je osnovana s namjenom približavanja sadržajnog kulturnog programa djeci i mladima.

Osnivači udruge, Relja Dušek i Vera Pfaff na istraživačkom su putovanju u Japan otkrili jednostavan, a opet upečatljiv način pripovijedanja kroz tradicionalno japansko kamišibaj kazalište. Kozlići su već, s velikim uspjehom, nastupali u osnovnim školama i vrtićima, te na brojnim manifestacijama i festivalima uključujući i čuveni Ogulinski festival bajki.

Kozlići su prva hrvatska članica uglednog međunarodnog društva IKAJA – The International Kamishibai Association of Japan sa sjedištem u Tokiju.

Ovo je druga izvedba kamišibaj teatra udruge Kozlići na Vox Feminae Festivalu. Prošle godine najmlađe su oduševili izvedbom Šareni gavrani.


Povezano