PLANNINGTOROCK + rRoxymore

Vox Feminae Festival & Živa Muzika predstavljaju:

PLANNINGTOROCK (Live)
+ RROXYMORE (DJ set)
After Party // MAJA PA, BURAZ
Warm-up // TOPLI RAT!

Petak, 14.11.2014. @ Pogon Jedinstvo

♔ PLANNINGTOROCK (Live) ♔ 

Za prvo veliko glazbeno gostovanje na Vox Feminae festivalu možda nije bilo prigodnijeg odabira od Planningtorock. Ovaj multimedijski i izvođački projekt Jam Rostron, engleske elektronske glazbenice i producentice s prebivalištem u Berlinu, obilježava upravo poigravanje društvenim normama i rodna kritika. Iako je svestrana Planningtorock na sceni već desetak godina, moglo bi se reći da upravo posljednjim albumom doživljava vrhunac karijere. 

U tri albuma, nekoliko kraćih izdanja i kolaboracija, Planningtorock je prošla put od ekscentričnog popa preko mračne elektronike pa do plesne glazbe. Debi album, ‘Have it All’, izdan je za Chicks on Speed Records, dok je drugi, ‘W’, objavljen za DFA RECORDS, popularnu etiketu posvećenu elektronskoj plesnoj glazbi, i to na poziv samog Jamesa Murphyja (LCD Soundsystem) – navodno najvećeg fana Planningtorock. Rostron je u sklopu DFA “obitelji” osnovala i vlastitu izdavačku kuću HUMAN LEVEL. Na albumu ‘All Love’s Legal’, koji je u cijelosti sama napisala, snimila i producirala, predstavlja originalnu kombinaciju izrazito plesne glazbe i eksplicitnih političkih poruka koje tvore svojevrsni manifest transnacionalnoj rodnoj jednakosti. (Da ne bi sve ostalo na riječima, albumu je prethodila i autoričina promjena imena iz Janine u rodno neobilježeno Jam.) Osim vlastitih izdanja, valja spomenuti i remikseve pjesama za izvođače poput Austra, Telepathe, CREEP i – velikih The Knife, s kojima je nastupala, surađivala na albumu ‘Tomorrow, In a Year’, te sa čijim Olofom Dreijerom dijeli i studio.

Planningtorock na svoje premijerno gostovanje u Zagrebu dolazi u tročlanoj postavi promovirati hvaljeni ovogodišnji album. Ovo je jedinstvena prilika da uživo vidimo glazbenicu na svom kreativnom vrhuncu i, naravno, dobro se isplešemo!

https://www.facebook.com/PLANNINGTOROCK 
https://soundcloud.com/planningtorock 


♔ RROXYMORE (DJ set) ♔ 


Pravim imenom Hermione Frank, Rroxymore je producentica i DJ-ica s berlinskom adresom čiji svježi i hipnotički plesni zvuk predstavlja kombinaciju organskog i sintetičkog, sirovog zvuka iz garaže i berlinskog party pulsa. Debitantski singl ‘Wheel of Fortune’ objavila je 2012. na split izdanju s Planningtorock i singlom ‘Patriarchy Over & Out’, a prvi EP ‘Precarious/Precious’ izašao je prošle godine, također na HUMAN LEVEL/DFA Records. Remiksirala je The Knife, Planningtorock, LaFawndah i druge, a osim što su je angažirali za remix, rRoxymore je bila i službena DJ-ica na dijelu velike prošlogodišnje ‘Shaking the Habitual’ turneje s The Knife. 
https://www.facebook.com/rROXYMORE 
https://soundcloud.com/rroxymore


♔ MAJA PA ♔ 

Nakon dugogodišnjeg pohođenja underground mjesta i evenata na kojima se vrti raznorazna elektronska glazba, Maja Pa u ljeto 2013. staje iza miks pulta i – ne miče se odandje. Otada smo je imali prilike čuti u Mikseru, Funku, Vipu, Frendovoj Sobi, Deep’n Outu, Kantini.Sirup, Mastersu, Das Hausu, kao i na mnogim afterima te na CFSN ANNY eventu i Stop Making Sense festivalu (uz Jana Kinčla – Zero, Mimija i Brightona). Danas članica R.A.W.-a, za sebe kaže da je zapela na technu, dub technu, acidu, acid houseu i electru koje, uz kvalitetni deep house, najviše voli i puštati. U nastupima, pak, nema prostora za ponavljanje selekcije, tako da znamo da možemo očekivati poseban set!
https://soundcloud.com/cooliefruit 
http://www.mixcloud.com/cooliefruit 

♔ BURAZ ♔ 

“DJ Buraz je tvoj mlađi brat; pušta muziku za dečke.” Od prve audio halucinacije na danceflooru do DJ pulta nije prošlo niti godinu dana. Kaže da ima dugu plavu kosu kao Marcel Dettmann te pušta u Sirupu i tvojoj spavaćoj sobi. #Techno #Noise #Electro Pa vi vidite! 
http://www.mixcloud.com/jocic 

♔ TOPLI RAT! ♔ 

Na početku večeri zagrijat ćemo se uz Topli Rat!, elektro-hitoidnu inkarnaciju Žive muzike. #SamTak
http://zivamuzika.hr/ 


Ulaznice: 70 / 90 kn 
Pretprodajna mjesta: 
Rockmark, Berislavićeva 13 
Dirty Old Shop, Tratinska 22
PITCH VINYL SHOP, Prilaz Đure Deželića 40
Buy tickets online: ow.ly/AtZ62


Povezano