Objavljeno

Smrdi na teen prozivku ili kako napumpati svoj punk kredibilitet

Bez obzira jeste li (bile) najpopularnije cure u razredu ili ‘čudakinje’ koje su odmore provodile u knjižnici, srednja je škola jedno od težih razdoblja u životu. Polako počinjete graditi svoje identitete i donosite prilično sumnjive životne odluke u još sumnjivijim odjevnim kombinacijama. Budimo realni, svi smo bili/e pomalo blesavi/e kada smo imali trinaest godina.

Internet je zadnjih dana totalno pošandrcao jer je Destiny Flores aploudala selfie na kojem je odjevena u majicu s printom oproštajnog pisma Curta Cobaina. Nitko se (naravno) nije upitao tko je i zašto spornu majicu kreirao/la, već su se odmah okomili/e na (nepomišljenu) tinejdžerku.

Da, Destiny je možda mogla uvidjeti posljedice nošenja ove pomalo neukusne majice, ali to nije nikakva isprika nizu odraslih osoba za ovako žestok javni napad. Ovoliko hejta bi valjda svaku/ga natjeralo da izbriše Twitter i sklupča se negdje na sigurnom, no Destiny se spremno suočila sa svojim zlostavlačima/cama!

Da im je u argumentacija u najmanju ruku labava, jasno je zapravo i na prvi pogled. Evo nekoliko najčešćih optužbi:

Ona vjerojatno nije ni čula za Nirvanu.

Lol. Naravno da je čula za Nirvanu; valjda svi ikad znaju tko je Kurt Cobain i njegova skupina neveselih i pomalo neurednih muškaraca. Čak ih i ovo nevino dijete koje su roditelji probudili raspalivši ”Breed” obožava. Destiny ih je mogla propustiti jedino ako se rodila u nekoj teškoj izolaciji i nastavila tamo živjeti unedogled.

Previše se trudi biti kul.

Nitko drugi inače to nije nikad napravio/la. Moš’ misliti! Nemojmo se sada pretvarati da nismo baš nikad pravili/e da volimo neki bend samo što smo znali/e da je to najdraži bend neke osobe koja nam je bila draga. Kada smo bili/e Destinynih godina, mnogi/e su od nas vjerojatno natjerali roditelje da im kupe Adidas tenisice samo zato što ih je nosila Avril Lavigne. Ona je bila taaako alternativna.

Možda je bilo i obrnuto, možda smo se pravili/e da nešto ne volimo jer nam se eto nije uklapalo u imidž. Možda smo si čak skrivećki puštali Britney.

Ako ste uistinu toliko dosljedni, mora da niste s ovog svijeta i odmah vas treba proglasiti svetima.

Kurt Cobain nije umro da bi njegovu jeb*** oproštajnu poruku isprinatnu na majici kupila neka tinejdžerka u Urban Outfittersu.

Kurt Cobain isto tako nije umro ni da bi neki jadnik pumpao svoj punk kredibilitet maltretiranjem djevojaka po internetu. Pitanje kojim bi se dotični trebao pozabaviti jest zašto netko zarađuje na tuđem samoubojstvu.

Ako je uistinu zabrinut za modni izričaj jedne tinejdžerke, mogao joj je i ukazati na problem i potaknuti je da ubuduće uzme u obzir različite faktore.

Na kraju krajeva, odakle ikom pravo da se postavlja kao modni autoritet i određuje što bi drugi ljudi trebali nositi.

Prilagodila: Barbara Gregov

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

 


Povezano