Objavljeno

Biciklom kroz Europu do Lost Theory festivala

Maria i Kelly su dvoje mladih ljudi iz Belgije koji su odlučili svoj put do Lost Theory festivala napraviti nezaboravnim iskustvom, te su zbog toga krenuli u biciklističku avanturu.

Hodanje je jednostavno presporo i linija horizonta nikad se ne miče, dok vožnja autom izolira putnika od putovanja. “Kada putujete biciklom, imate priliku upiti više dojmova i ostati duže na mjestu koje vam se posebno svidjelo”, izjavio je Kelly i dodao da njegova suputnica Maria nema položen vozački ispit, a njegova vožnja automobila je prijetnja na autoputu.

Iako u Belgiji nisu previše koristili bicikle, ovo im je izvanredno iskustvo putovanja kroz brojne zemlje do Hrvatske, gdje se održava Lost Theory Festival.

“Prednosti vožnje biciklom su svakako bolja kondicija i očuvanje zdravlja, nije vam potreban benzin, i možete izbjeći svaku prometnu gužvu. To je također i izazov za vašu psihu, jer ste ovisni sami o sebi, a okolnosti ponekad znaju biti prilično teške (kiša, hladnoda, puknuta guma…), no to donosi i dobar osjećaj jer znaš da si to sve prošao, a još uvijek nosiš osmjeh na licu”, rekao je Kelly.

Svaki dan voze oko sedam sati u koje stignu prijeći do 60 kilometara i to uz brojna stajanja radi odmora. Kako im ide i u kojoj su sada fazi, možete provjeriti na njihovom blogu Psycycle Diaries.

Lost Theory Festival će se održati od 14. do 19. kolovoza na ekološkom imanju u Deringaju uz obalu rječice Otuče.


Povezano