Objavljeno

Škola rodno osviještenog filma

U sklopu ovogodišnjeg Vox Feminae festivala po prvi će put biti organizirana škola rodno osviještenog filmskog stvaralaštva.

Sastavljena od tri modula: kritičkogsnimateljskog i scenarističkog, uz nekoliko teorijskih predavanja, škola će biti održana od 7. do 14. listopada, u tjednu između dva festivalska vikend bloka, u prostorima male dvorane kina Tuškanac, MaMi i uredu K-zone.

Cilj radionica je osposobiti polaznike/ce za rodno osviješteni pristup filmskoj analizi odnosno pisanju i snimanju za film, s obzirom na to da u Hrvatskoj još uvijek ne postoji sustavna edukacija u tom polju, a postojeće filmske škole svoje programe ne baziraju na rodnoj tematici i/ili problematici. «Djevojke i djevojaštvo» kao tema festivala pružit će u tom smislu podlogu za intenzivan praktični rad tijekom pet dana trajanja radionica, a nekoliko teorijskih predavanja fokusirat će se na analizu postojećih filmskih radova i njihovog pristupa tretiranju te teme, od mainstream hollywoodskog filma do domaćih primjera.

Radionice su namijenjene početnicama i za prijavu nije potrebno nikakvo predznanje. Same radionice uključuju tri odvojena modula (kritički, snimateljski i scenaristički) na koje se zainteresirane/i prijavljuju zasebno – na jedan od njih; dok su predavanja zajednička za sve polaznike/ce.

Kompletan program i raspored radionica i predavanja dostupan je ovdje. Molimo zainteresirane polaznice da potvrde mogućnost sudjelovanja u odabranom modulu (kritičkom, snimateljskom, scenarističkom) kao i popratnim predavanjima za vrijeme trajanja škole.

Voditeljice radionica su etablirane domaće autorice na polju filmske analize odnosno stvaralaštva: Višnja Vukašinović, Eva Kraljević, Hrvoslava Brkušić i Olga Dimitrijević, dok će teorijska predavanja održati Višnja Vukašinović, Iva Radat, Jelena TešijaCatherine Driscoll.

ROK ZA PRIJAVE: 5.10.2016.
INFO I PRIJAVE: radionice@voxfeminae.net

Povezano