Objavljeno

Radionice Kamensko na Artomatu

Hrvatsko dizajnersko društvo i Udruga Kamensko pozivaju studente modnog ili produkt dizajna da se prijave za sudjelovanje na radionici koja će se održati na Artomatu od 16. do 19. prosinca 2012. u vremenu od 12 do 19 sati.

Hrvatsko dizajnersko društvo i Udruga Kamensko pozivaju studente modnog ili produkt dizajna da se pridruže jednom od 4 tima koji će sudjelovati na radionici. Svaki od 4 tematska tima činit će jedan do dva profesionalna dizajnera te jednako toliko studenata dizajna, članica Udruge Kamensko i gostiju Artomata.

Ako želite sudjelovati, molimo vas da nam na mail natjecaji@dizajn.hr najkasnije do četvrtka, 13.12. do ponoći pošaljete:

–    svoje ime i kontakt podatke
–    do 3 rada za koja smatrate da najbolje reprezentiraju vaš način razmišljanja i dosadašnji rad
–    do nekoliko rečenica objašnjenja zašto bi nam se rado pridružili

O projektu
U sklopu Extra Ordinary Design serije radionica inkluzivnog dizajna započete 2011. u Zagrebu, Hrvatsko dizajnersko društvo započelo je program podrške Udruzi Kamensko. Udruga Kamensko osnovana je krajem 2011. godine od strane otpuštenih tekstilnih radnica propale industrije Kamensko sa svrhom zajedničkog djelovanja i međusobne podrške u egzistencijalnoj i emotivnoj krizi u kojoj su se našle. Riječ je o ženama u dobi iznad 50 godina, tekstilnim radnicama koje posjeduju niz vještina od osmišljavanja modela i krojenja do šivanja. Cilj suradnje s dizajnerima je osmišljavanje novih linija dizajnerskih proizvoda i vlastite modne marke s krajnjim ciljem pokretanja vlastitog socijalnog poduzeća. Pojavljivanje na ovogodišnjem Artomatu jedna je od prvih u nizu planiranih zajedničkih aktivnosti HDD-a i Udruge Kamensko, važno zbog stvaranja prilike za veću vidljivost i društveno uključivanje te za dobivanje podrške javnosti nužne za vraćanje digniteta članica udruge.

O radionici Kamensko na Artomatu
Teme rada bit će:

tim 1 – Šivaonica modnih dodataka
Osmišljavanje i izrada tekstilnog nakita i modnih dodataka (šalovi, broševi, ukosnice, prstenovi, narukvice, ogrlice, torbice za uređaje, kozmetičke torbice…

tim 2 – Novi život stare odjeće – upcycling
Pozvat ćemo građane da donesu stare odjevne predmete od emotivne vrijednosti, koji iz bilo kojeg razloga više nisu u upotrebi, a vlasnici ih žele pokloniti radionici ili obnoviti kako bi ih mogli ponovo nositi. Radionički tim osmislit će i izvesti dizajnersku intervenciju koja će dati novi karakter svakom obrađenom komadu odjeće i učiniti ga jedinstvenim.

tim 3 – Novo ruho Božića
Radionica dizajnerskih šivanih božićnih ukrasa.

tim 4 – Obuci poklon!
Osmišljavanje i izrada unikatne prigodne ambalaža na licu mjesta: posjetioci mogu donijeti predmet kupljen na Artomatu, kojem će tim osmisliti i sašiti tekstilno pakiranje. Osim namjenske ambalaže, gosti Artomata moći će kupiti i krojene i šivane komade tkanine namijenjene umatanju poklona kod kuće.


Povezano