Objavljeno

Festivalu Perforacije cenzuriraju sadržaj, ali prihvaćaju novac

Dan prije otvorenja festivala Perforacije (25. – 29. 6), organizatori su primili obavijest da je promotivni spot kojim je festival trebao biti najavljen i koji se trebao prikazivati na na video zaslonima na Trgu bana J. Jelačića i Cvjetnom trgu u razdoblju od 13. – 28. 6., nepoćudnog sadržaja jer ime predstave asocira na “nečastivog, sotonu, đavla, vraga, lucifera” i da se “u jednom kadru vidi gola bradavica ženskih grudi”.

Tvrtka Divinus Victoria se navodno konzultirala s Gradom i odlučila da spot vrijeđa ćudoređe građana i da se stoga neće vrtiti u zakupljenim terminima. Tvrtka također “nije u mogućnosti ni napraviti povrat uplaćenih sredstava za kampanju koju nije izvršila”, poručuju organizatori i nastavljaju:

“Ovim putem želimo javno zatražiti od tvrtke Divinus Victoria da pojasni koje su točno gradske institucije konzultirane o podobnosti našeg video spota. Također, tražimo pismenu odluku od strane tih institucija vezano uz zabranu spota kojim se najavljuje festival Perforacije i predstava koja igra u jednom od najvećih gradskih kazališta. Isto tako, tražimo bezuvjetni povrat uplaćenih sredstava za nezvršavanje usluge koja je dogovorena i plaćena. Gradu Zagrebu postavljamo pitanje pod kojim uvjetima je tvrtka Divinus Victoria dobila koncesiju za vanjsko oglašavanje u Zagrebu.”


Povezano