Objavljeno

Android Girls – besplatna radionica razvoja mobilnih aplikacija

Zajednica Girl Geek Dinners Hrvatska nastavlja seriju programerskih radionica za djevojke početnice te u suradnji s tvrtkom Pet minuta i Hrvatskom gospodarskom komorom, organizira besplatnu radionicu programiranja mobilnih aplikacija za Android. Sve radionice odvijaju se kako bi se pomoglo djevojkama i ženama da postanu aktivnije i brojnije sudionice IT zajednice.

Radionica Android Girls će se održati u Zagrebu, 10. i 11 svibnja, u prostorima Hrvatske gospodarske komore na adresi Nova cesta 7. Prethodna prijava na radionicu je obavezna, a zainteresirane mogu više informacija potražiti ovdje.

Android Girls inicijativa je dvije hrvatske razvojne inženjerke, Ane Mandić iz Pet minuta i Edine Elezović iz IT4U, a nastala je u suradnji s Bojanom Mandić, osnivačicom inicijative Girl Geek Dinners Hrvatska. Inicijativa Girl Geek Dinners je već zaslužna za organizaciju radionica programiranja PyLadies i RailsGirls koje su se održale prošle godine.

Radionicu će voditi Edina Elezović, razvojna inženjerka tvrtke IT4U, koja se odmah nakon diplome FER-a krenula usavršavati u razvoju mobilnih aplikacija. Ujedno je i iskusna predavačica te u Edukacentru vodi tečaj razvoja Android aplikacija.

Nakon uvodnog dijela, koji će sudionice radionice upoznati s osnovnim konceptima programiranja i osnovama programskog jezika Java, polaznice će krenuti s izradom vlastitih mobilnih aplikacija. Tijekom radionice će izraditi tri mobilne aplikacije od kojih je jedna igra iznenađenja.

Ana Mandić u tvrtki Pet minuta vodi tim Java programera, a iskustvo u razvoju mobilnih aplikacija, nakon završenog PMF-a, stekla je radeći na projektima za tvrtke poput Novartis Pharma i Real Networks. Danas razvija aplikacije za Livewire Mobile te sudjeluje u organizaciji programerskih radionica s ciljem približavanja IT svijeta mladimai ženama.


Povezano