Radionica Psiho drame: Vječni sjaj samokritičkog uma

U ponedjeljak, 6. svibnja, u 19h, u prostoru Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) održava se radionica Psiho drame na temu ‘Vječni sjaj samokritičkog uma’. Radionicu vodi Jasna Jasna Žmak, dramaturginja, scenaristica i spisateljica na filmu i u kazalištu.

Radionica je posvećena fenomenu naših „unutarnjih kritičara“ čije je djelovanje nerijetko pogubnije od vanjskih utjecaja. Personalni glasovi unutarnjeg kritičara javljaju se u raznim vrstama i oblicima, a rezultiraju pretjeranom sumnjom u vlastite postupke, sramom,obezvrjeđivanjem te potencijalno vode do krajnjeg odustajanja. Realna nesigurnost čini bitnu sastavnicu kreativnih procesa, ali preglasna unutarnja kritika može ugroziti i usporiti stvaralački put. Fokus radionice je identificiranje i posljedično izazivanje individualnih kritičaraiz sigurnih zona uz istovremeno prikladno suočavanje s njihovim ponašanjima.

Psihodrama je terapijski pravac koji se bazira na ideji da su naši identiteti komplekse i dinamične formacije sačinjene od niza uloga prilagođenih različitim situacijama. Pomoću akcijskih i dramskih metoda, psiho drama omogućuje istraživanje različitih aspekata odnosa s vlastitom individuom kao i svijetom koji nas okružuje.

Radionica je primarno usmjerena na sve koji se bave određenim kreativnim radom: pisanjem, snimanjem, montažom, režijom…te ne zahtijeva dodatno predznanje.

Prijave su otvorene do 1.svibnja, a na mail radionice@kkz.hr potrebno je poslati kratak tekst o sebi uz fotografiju koja metaforički/asocijativno/simbolički prikazuje osobnog unutarnjeg kritičara. Maksimalna veličina grupe je deset sudionika te se mjesta popunjavaju obzirom na redoslijed prijava.

Više informacija o radionici možete potražiti na Facebook stranici događanja.


Povezano