Okrugli stol: Žene su više od politike skrbi i brige za druge!

Udruga Domine organizira (online) okrugli stol u ponedjeljak 8. ožujka, povodom Međunarodnog dana žena, s početkom u 18 sati.

Ove godine, povodom Međunarodnog dana žena pridružite nam se na (online) okruglom stolu, jer – žene su više od politike skrbi i brige za druge!

Promjena uvjeta rada za neke žene je značila rad od kuće koji je istovremeno uključivao brigu za djecu i njihovo obrazovanje, za neke je radni dan trajao puno duže od 8 sati, neke su ostale bez posla, neke bile na prisilnom bolovanjima, a neke radile u rizičnim uvjetima za gotovo minimalne plaće. Upravo zbog toga je važno da čujemo i zapamtimo njihove priče te da iz njih izvučemo pouku kako kao društvo možemo i trebamo bolje.

⁉️ Kako je pandemija virusa utjecala na svakodnevnicu žena?
⁉️ Jesu li se uvjeti rada (za žene) trajno promijenili?
⁉️ Što je moglo/trebalo biti drugačije?

Svoje iskustvo rada u pandemiji s nama će podijeliti: zdravstvena radnica, radnica u obrazovanju, ranice u kulturu, radnica u IT-u i radnica u ugostiteljstvu, a svoj komentar će dati Katica Glamuzina (saborska zastupnica), Blanka Čop (sociologinja) i Nelija Rudolfi (psihologinja).

Prijavnica za sudjelovanje: http://bit.ly/DanZena_okruglistol

Svi zainteresirani za sudjelovanje imati će mogućnost postavljanja pitanja nakon izlaganja panelistica. Snimka okruglog stola biti će dostupna na YouTube i Facebook profilu udruge Domine.

Domine povodom Dana žena 2004.godine:
“Širom svijeta Međunarodni dan žena označava proslavu ekonomskih, socijalnih, kulturnih i političkih postignuća žena. Međunarodni dan žena je priča o običnim ženama koje su obilježile povijest. Dok god žene ne budu jednako zastupljene u predstavničkim tijelima vlasti, profesionalnom i ekonomskom životu, neće imati jednaka prava i jednako pravo glasa!”

Više informacija pronađite na Facebook stranici.


Povezano