Bibliografije otpora – radionica o kulturi sjećanja

Documenta – centar za suočavanje s prošlošću vas poziva na sudjelovanje na radionici u sklopu projekta Bibliografije otpora koji traje od 10. do 16. svibnja, a odvija se u online formatu.

Želiš saznati više o osobnim pričama boraca za ljudska prava, hrabrih feministica i odvažnih aktivista i aktivistica? Zanima te suvremena povijest i kultura sjećanja i želiš razgovarati o tim temama s grupom mladih ljudi iz različitih zemalja? Kreativna si osoba zainteresirana za umjetnost i ilustraciju?

Onda si savršeni kandidat/kinja za ovu radionicu!

Projekt “Biografije otpora” želi potaknuti razgovor o temi nedovoljne zastupljenosti marginaliziranih skupina (žena, vjerskih i nacionalnih manjina, LGBTQ+, izbjeglica i migranata) u formalnom obrazovanju, povijesnim narativima i javnom prostoru. Marginalizacija tih skupina u europskom sjećanju sugerira da one nisu relevantne i ne zaslužuju biti uključene u narative o našoj zajedničkoj prošlosti. Ovom radionicom želi se usprotiviti ovoj interpretaciji i razmotriti važnu ulogu koju su te skupine imali u povijesti 20. stoljeća.

Zajedno s drugim mladim ljudima iz Hrvatske, Češke, Italije, Grčke, Srbije i Španjolske imat ćete priliku razgovarati o tim temama, upoznati nove ljude i zajedno učiti na neformalan način. Također, imat ćete prostora izraziti svoju kreativnost i maštu zajedno s ilustratorom na kreativnim radionicama.

Možete sudjelovati na radionici ako imate između 18 i 25 godina i ako živite u nekoj od partnerskih zemalja na projektu.

Da biste saznali više i prijavili se za radionicu, preuzmite info paket i javni poziv u privitku koji se nalazi ovdje.

Prijave su otvorene do 6. svibnja.

Projekt je sufinanciran iz programa Erasmus+.


Povezano