17:00H Filmski program / Dokukino

Blok kratkih filmova: SUDAR, Još jedna cigareta, Izdaja, Umnjaci, Grupa podrške, Spermwhore, Putovati

SUDAR
r. Lara Kose
Australia/ 2016. / kratkometražni igrani film / 15 min

Crush je kratki film o Anelise, šesnaestogodišnjoj djevojci čiji su najbolji prijatelji nestali i traženi za ubojstvo. Radnja filma se odvija dan nakon što je nađeno tijelo jednog od mladića. Anelisese mora pomiriti s činjenicom da su njene dvije najbolje prijateljice možda ubojice i da je Toby, mladić kojeg voli, možda sve to izazvao.

♦ ♦ ♦

Još jedna cigareta
r. Caterina Salvadori
Italija / 2016. / kratkometražni igrani film / 7 min

Portret mlade generacije pogođene ekonomskom krizom prikazan kroz oči dvadesetogodišnjakinje. Ona prati glavne korake svog života od rođenja do odrastanja, kao i svoje sukobe s proturječnostima života. Cilj koji si je postavila je da unaprijedi svijet, no uskoro shvaća da, kako bi ostala vjerna tom cilju, mora poduzeti drastične mjere.

♦ ♦ ♦

Izdaja
r. Katie McCulough
Ujedinjeno Kraljevstvo / 2016. / kratkometražni igrani film / 6 min

Potresni film o odnosu doktora i pacijentice koji krene po zlu na katastrofalan način. Pravni dokumenti i medicinski zapisi isprepleteni s pulsirajućim kratkim rezovima pričaju priču o ovisnom, emocionalnom odnosu punom neizvjesnosti.

♦ ♦ ♦

Umnjaci
r. Sydni Lazarus
Kanada / 2016. / kratkometražni dokumentarni film / 10 min

Dokumentarac Sydni Lazurs zamagljuje linije između mitologije i stvarnosti pričama o stvarnim osobama koje su preživjele seksualna zlostavljanja, povlačeći paralelu s mitom o Hadu i Perzefoni.

♦ ♦ ♦

Grupa podrške
r. Begonia Randhav
Švedska / 2016. / Kratkometražni igrani film / 14 min

Petero mladih žena sjedi u sobi, čekajući svojeg terapeuta da započnu svoju sesiju. Sve one dolaze iz različitih svjetova i vrlo vjerojatno nikad ne bi završile u istoj prostoriji jedna pored druge. Ipak, sve one imaju isti potresan razlog koji između njih stvara vezu.

♦ ♦ ♦

Spermwhore
r. Anna Linder / kratkometražni igrani film / 12 min

Spermwhore je eksperimentalni queer film o neželjenoj nemogućnosti imanja djece. Ali žudnja za djecom nije ograničena samo tijelom, a mogućnost trudnoće može biti darovana, dijeljena i proživljena – zajedno.

♦ ♦ ♦

Putovati
r. Karolina Zaleszczuk
Poljska / 2015. / Kratkometražni igrani film / 23 min

Justyni je dosta svoje majke koja provodi život na zabavama pokušavajući upoznati muškarce. Kada se u susjedstvo doseli novi dečko, Justyna kreće provoditi sve manje vremena kod kuće. Kratka i intenzivna veza natjerat će ju da brzo odraste…


Povezano