Objavljeno

Kratki film nedjeljom: Yes, God, Yes

Karen Maine, autoricu ovotjednog Kratkog filma Yes, God, Yes, za snimanje svog redateljskog prvijenca inspiriralo je odrastanje u katoličkoj zajednici u Iowi 1990-ih. Seksualna edukacija u njezinoj školi sastojala se od videa koji je prikazivao pobačaj u kasnoj fazi trudnoće i propagiranje apstinencije.

Yes, God, Yes autobiografski je portret tinejdžerke koja otkriva masturbaciju i seksualnost u neimenovanoj katoličkoj zajednici ’90-ih, u vrijeme kada iznenadna pojava interneta američkim kućanstvima donosi mistični svijet mogućnosti.

Glavna junakinja Alice, koju tumači Natalia Dyer iz hit serije Stranger Things, otkriva masturbaciju istovremeno se u školi susrećući s porukama da je samozadovoljavanje grijeh.

Maine film opisuje kao „ljubavnu priču između jedne žene i njezine vagine“. Smatra da se previše filmova o seksualnom sazrijevanju fokusira na učenje o seksu zajedno s partnerom, dok mnoge djevojke, baš kao i ona, prva seksualna iskustva nisu imale s dečkima, već same sa sobom. Film je do sada pogledalo više od 1.5 milijuna osoba, a Maine i ekipa skupljaju sredstva kako bi snimili dugometražnu verziju.


Povezano