TEACHES OF PEACHES

r. Philipp Fussenegger, Judy Landkammer
Njemačka / 2024. / dokumentarni / 102′
Jezik: engleski / hrvatski titl

Umjetnica i glazbenica Peaches je feministička ikona koja je duboko utjecala na popularnu kulturu, što dokazuje i ovaj dokumentarac, spoj arhivskih materijala, intervjua i snimaka s turneje The Teaches of Peaches Anniversary Tour.

Teaches of Peaches spaja ekskluzivne arhivske materijale s dinamičnim snimkama turneje kako bi zabilježio transformativno putovanje Kanađanke Merrill Nisker u lik i dijelo međunarodno popularne umjetnice Peaches. Od početaka osmišljavanja scenskih nastupa do zahtjevnih proba i impresivnih koncerata, film pruža intiman pogled na to kako funkcionira turneja. Kao feministička glazbenica, producentica, redateljica i performerica, Peaches je provela više od dva desetljeća izazivajući rodne stereotipe, učvrščavajući svoj status ikone pop kulture i glazbene industrije. Neustrašivo originalna, Peaches izaziva društvene norme, demontira stereotipe i suočava s patrijarhalnim strukturama moći. 

Kroz svoj jedak humor zagovara LGBTQIA+ prava, bavi se pitanjima seksualnosti, roda i identiteta, ostavljajući tako neizbrisiv trag u popularnoj kulturi.

Teaches of Peaches osvojio je Teddy nagradu za najbolji dokumentarni film na Berlinaleu 2024.

Zahvaljujemo Subversive Festivalu na ustupanju titlova za ovaj film!


Povezano