Čopor pičića

Fanny Pack
r. Paula Skelin
Hrvatska / 2022. / dokumentarni / 47′

“Fanny Pack? Imaš ovako: Peder i pederuša.
Izravni prijevod na hrvatski: Fanny – pičić. Pack – čopor.
Čopor pičiča.”

Colinda Evangelista

‘Čopor pičića’ prati drag kolektiv House of Flamingo na njihovoj prvoj izvedbenoj turneji nakon više od godinu dana izbivanja s pozornica, a koja je objedinila tri grada: Split, Zagreb i Pulu. Kombinacijom snimki s nastupa uživo, dokumentiranih intimnih trenutaka povezivanja u backstageu te ispovjednih i iskrenih komentara najužih članova kolektiva o svom queer i izvedbenom identitetu; film pruža jedinstveni uvid u njihove osobnosti, odnose, aspiracije i hektično ludilo koje prati svaki izlazak na pozornicu.

Nakon filma održat će se razgovor s redateljicom i članicama kolektiva.

Ulaz na ovu projekciju moguć je isključivo uz pozivnicu – ograničen broj karata za publiku bit će dostupan od 23. svibnja, o čemu ćemo obavijestiti putem društvenih mreža.


Paula Skelin (Split, 1992.), nakon završenog preddiplomskog studija Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu, odlazi u Zagreb gdje se bavi asistiranjem na kratkim filmovima unutar Blank filmskog inkubatora. Trenutno radi na različitim umjetničkim i interdisciplinarnim projektima, vodi castinge i dječje filmske radionice, piše kratke priče, te razvija scenarij za novi kratki film. Njezin kratki dokumentarni film ‘Breed’ (2021.) nagrađen je na Festivalu Mediteranskog filma u Splitu. Najnoviji kratki igrani film ‘Klimanje’ prijemerno je prikazan na Zagreb film festivalu 2021. godine

Luka Čižmak je snimatelj, bavi se i režijom, montažom, animacijom i fotografijom. Autor je nekoliko kratkometražnih igranih filmova, kratkog dokumentarnog filma-eseja ‘Sunce’, te animiranog filma ‘Zbogom Ilija’. Kao snimatelj radio je kao direktor fotografije na desetak igranih i dokumentarnih kratkometražnih filmova.


Povezano