Net.cube: Cyberspace kao prostor reprezentacije

Projekt net.cube nastoji osigurati uvjete za umjetničke internetske projekte i poticanje domaćeg internetskog stvaralaštva, njegovo kontekstualiziranje i mapiranje.

Tematski fokus projekta je razgradnja digitalne „bijele kocke“, odnosno projekt nastoji potaknuti umjetničke projekte koji se bave cyberspaceom kao prostorom reprezentacije. Nastoji se istražiti na koji način nevidljivi zidovi internetske galerije daju izloženim radovima dodanu vrijednost i preslikavaju autonomiju materijaliziranog prostora galerije. S obzirom da je kontekst već odavno postao sadržaj, internetski rad prezentiran unutar virtualne galerije zapravo određuje galeriju i njene zakonitosti.

Net.cube se ostvaruje kao internetska galerija netdotcube.org i diskurzivni program koji čine predavanja i izložbe u fizičkom prostoru. O izazovima digitalne umjetnosti govore voditeljice net.cube projekta Irena Borić, Renata Šparada i Martina Kontošić. U razgovoru s autoricama projekta bit će predstavljen koncept netdotcube.org galerije, postojeći radovi, kao i nove suradnje s multimedijalnim umjetnicama Teom Stražičić i Anom Kuzmanić.

Prezentacija će se održati u 18h u KIC-u, Preradovićeva 5.

Povezano