Perforacije 2018 u Zagrebu

Nakon Dubrovnika, Splita i Rijeke, program Perforacija stiže i u Zagreb. Otvaranje će se održati u četvrtak 28.6.2018. u 21 sat predstavljanjem site specific rada Ivana Lušičića Liika inspiriranog praznim prostorom Hale 5 (iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla). Dan poslije, 29.6.2018., festival seli u Zagrebački Plesni Centar i SC Zagreb, u Teatar ITD, gdje nastavlja s programom sve do 3.7.2018.

Nacionalna smotra znakovnog jezika ZnakoFest 2018.

U četvrtak, 28. lipnja 2018. godine u 18 sati Savez Dodir poziva vas u Hotel Panorama (Trg Krešimira Ćosića 9) na 15. nacionalnu smotru znakovnog jezika ZnakoFest 2018.

Na događaju u sklopu Međunarodnoga tjedna Helen Keller, tjedna svjesnosti o gluhosljepoći, polaznici Dodirova tečaja natjecat će se u poznavanju znakovnog jezika, a uz izvorne govornike znakovnog jezika iz cijele Hrvatske prikazat će priče, pjesme i skečeve na znakovnom jeziku te promicati njegove posebnosti, lingvističke i kulturne vrijednosti.

Večer animacije - Chintis Lundgren, retrospektiva

U srijedu, 27.6.2018. u 19h U Kinu Tuškanac u goste nam dolazi estonsko-hrvatska redateljica i animatorica Chintis Lundgren s kojom će o radu na animiranom filmu razgovarati filmska kritičarka Višnja Vukašinović.

Projekcija se sastoji od animiranih filmova, video spotova, najava i teasera, a traje oko 38 minuta. U programu su i dva diljem svijeta prikazivana i višestruko nagrađivana filma: Život s Hermanom H. Rottom iz 2015. i Manivald iz 2017. godine.

Dubravka Ugrešić u Booksi

U utorak, 26. lipnja u 19 sati u Književnom klubu Booksa gostovat će Dubravka Ugrešić s kojom će razgovarati književna kritičarka Katarina Luketić.

Dubravka Ugrešić u Booksu dolazi desetak dana nakon što je njezin roman Lisica (Fraktura, 2017) dobio nagradu Tportala za najbolji roman godine, odnosno dvije i pol godine nakon izdavanja njezine Karaoke kulture (Multimedijalni institut i Kulturtreger/Booksa, 2015).

Lit link festival u Zagrebu

Lit link festival - ili Književna karika – u subotu 30.6. u Močvari s početkom u 18.00h predstavlja američke i hrvatske pisce i spisateljice te američke urednike, izdavače i druge gošće. Ovaj književni maraton alternativnog tona sa sjajnom postavom američkih i hrvatskih autora i autorica te drugim gostima, književna je fešta – uz ponešto glazbe – koja je najbolji uvod za sva vaša planirana ljetna čitanja.

Naučite stvoriti arhitekturu glasovnog asistenta s Women Techmakers Croatia

Radionica izrade glasovnog asistenta održat će se u ponedjeljak, 25. lipnja od 16-20 sati u prekrasnom Art Parku Zagreb. Radionicu vodi Adi Mazor Kario, viša stručnjakinja za UX, Product i Voice dizajner. Sudjelovanje je ograničeno na 40 osoba, a kaucija za sudjelovanje je 70 kuna. 

Dizajn sprint je radionica koja će vas upoznati s odgovarima na kritična pitanja vezana za proizvodnju Glasovnog Softwarea kroz dizajn, izradu prototipova i testiranje. U ovoj praktičnoj i dinamičnoj radionici surađivat će se u malim grupama i naučiti kako pretvoriti ideju u prirodan, zabavan i privlačan razgovor između korisnika i glasovnog asistenta.

Filozofski Café: Društveno i kulturno uvjetovanja shvaćanja pobačaja

U subotu, 23. lipnja s početkom u 18 sati u KIC-u, Preradovićeva 5, mezanin, u prostorima Antikvarijata Jesenski i Turk održat će se Filozofski Café na kojemu će se raspravljati o društvenim i kulturnim uvjetoavanjima shvaćanja pobačaja. Raspravu moderira prof. filozofije Ivan Beš, a sudjelovanje je besplatno. 

Filozofski café jedan je od oblika filozofske prakse za sve filozofijske i znanstvene entuzijaste, hobiste i sve one koji vole promišljati pitanja iz života.

Proces #6: Zbeletron

U petak, 29. lipnja s početkom u 20 sati u pulskom klubu Kotač (Ljudevita Gaja 3) održat će se šesto izdanje programa Proces posvećenog osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ zajednicom. Gošće 6. izdanja Procesa su članice zagrebačkog kolektiva Zbeletron

Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promijeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi u svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta. Pridružite nam se 29. lipnja u Kotaču kako bi zajedno rušili barijere i gradili prostor slobode.

Predstavljanje grafičkog romana za sve uzraste 'Zenobija'

Predstavljanje grafičkog romana za sve uzraste Zenobija autora Mortena Dürra i ilustratora Larsa Hornemana, održat će se u srijedu, 20. lipnja u 20 sati u Booksi (Martićeva 14). Predstavljanje Zenobije održava se na Svjetski dan izbjeglica, u okviru manifestacije 5. Tjedni IZBJEGLICAma, a u sklopu predstavljanja nastup će imati Zbor Domaćigosti.

Potresnu priču o sirijskoj djevojčici Amini koja bježi od ratnih sukoba u svojoj zemlji, autori su ispričali jednostavno i dostojanstveno. Patnju ljudi koji su ostali bez doma i bez najbližih ova knjiga učinila je razumljivom, a istovremeno i vrlo bolnom za svakog čitatelja.

Poziv na okrugli stol u okviru projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“

Ženska soba - centar za seksualna prava pozviva vas na okrugli stol u okviru projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“ u partnerstvu s Osnovnom školom dr.  Vinka Žganca, Zagreb i Osnovnom školom Matka Laginje, Zagreb. Okrugli stol održat će se dana 26. lipnja 2018. godine u Ozaljskoj 16, Zagreb (Šesnaestica, II. kat) u trajanju od 13:00h do 15:00h. 

Kino učionica: LORI govori

O životu, slobodi i ostalim temama... Kako je biti lezbijkom? Kako se okolina odnosi prema njima, a kako one prema okolini? Koliki je ulog otvorene pripadnosti manjinskoj seksualnoj grupaciji - koliko utječe (i utječe li uopće) na svakodnevni život? U čemu su žensko-ženske ljubavne priče drugačije od onih strejt?

Promocija nove fotoknjige "Dom" Ane Opalić

Art radionica Lazareti izdala je novu umjetničku knjigu Dom fotografkinje Ane Opalić. Zagrebačka promocija održat će se 19.06. u 19h u Showroomu galerije Nova, Teslina 7.

Na promociji će uz autoricu govoriti Ana Dević i Vesna Teršelić. Dizajnersko oblikovanje knjige potpisuje Orsat Franković (Studio Flomaster).

Petnaest godina pank poduzetnika

Kroz 15 godina djelovanja, ACT Grupa je (su)osnovala 13 organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća, 8 regionalnih i nacionalnih (prvenstveno zagovaračkih) mreža te inicirala i pomagala u razvoju više stotina neprofitnih organizacija i poduzeća. Provedeno je više od 150 projekata s više od 450 partnerskih organizacija. Ukupan broj direktnih korisnika ACT Grupe i članica prelazi 100.000.

Subscribe to this RSS feed