Objavljeno

Žen – Promocija albuma ‘Sunčani ljudi’

U četvrtak, 8. veljače u 21:00 sat u zagrebačkom klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) održat će se promocija trećeg albuma benda Žen. Promociju će začiniti bend Dojo, a za zabavu do kasnih jutarnjih sati pobrinut će se DJ Zarkoff te DJ Damjan Morello.

Audio-vizualni projekt Žen osnovan je krajem 2009. godine. Njihov prvi album “I onda je sve počelo” (2013) i sljedeći album “Jantar” (2015) plasirali su ih među najprodornije gitarske bendove šire regije. U posljednjih nekoliko godina Žen su nastupile na brojnim većim europskim festivalima (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, Eurosonic, INmusic, Welcome to the Village…) i klubovima od Balkana do Baltika, od Atlantika do Visle. Početkom 2017. godine udružile su snage s Moonlee Records, što je urodilo njihovim trećim albumom “Sunčani ljudi”, koji je izašao u studenom 2017. i ovom prilikom ga promoviraju u Močvari.

Novi album Žen “Sunčani ljudi” dolazi kao u flašicu uhvaćena i ispunjena esencija svih njihovih dosadašnjih izdanja. Zvuči kao manifest ljubavi prema filigranskom prepletanju različitih žanrovskih elemenata – hipnotičkih post- rockovskih repetativnosti, atmosferskih elemenata shoegaza na gitari, afektirane vokalne artikulacije alter-rocka devedesetih i srdačne eksperimentalnosti u krautrockovskom duhu. Njihova glazbena ekspresija ostaje psihodelična i sanjalačka, slična zvuku bendova poput Warpaint, The War on Drugs, Lush ili Pinkshinyultrablast. Njihov zvuk s teksturno bogatim gitarskim aranžmanima i troglasnim vokalnim harmonijama asocira na zlatnu eru gitarske muzike, pogotovo na epohalna izdanja kao što su “Loveless” (My Bloody Valentine) ili “Souvlaki” (Slowdive).

https://www.youtube.com/watch?v=FZHrtwknMks

DOJO (Beograd)

Projekat Dojo… nastao je početkom 2010. godine, inicijalno kao samostalni novosadski singersongwriter/lo-fi/film music projekat sa primesom izvornog pevanja iza kog je stajala Dunja Dačić. Do danas je nastupala na festivalima kao što su MENT, MIXER FESTIVAL, BARUTANA, Koncert na Zidiću! Doma Omladine, kao i na mnogobrojnim svirkama na prostoru bivše Jugoslavije. Samostalno je izdala Endings EP, album Solstice i singl Mist. Dojo… je danas četvoročlani bend koji radi na izdavanju svoj drugog EPa, Wings of Water. Ako su vam zanimljivi Thom York, Pj Harvey, Grimes, Bat for Lashes, Patti Smith, Philip Glass, Massive Attack i slični izvođači, onda će vam se dopasti i Dojo…

ZARKOFF (Sisak)
Sisački glazbenik Saša Rajković sa svojim projektom Zarkoff objavljuje i nastupa već preko 10 godina. Electro i post punk miješaju se u promjenjivim omjerima od izdanja do izdanja, a među izdavačima koji objavljuju njegovu glazbu nalaze se Gooiland Elektro, Endless Illusion, Return To Disorder, Kraftjerkz, Unknown Pleasures Records itd. Povremeno se upušta i u stilski dezorijentirane dj setove.

Vrata se otvaraju u 21:00 sat, a koncet počinje u 22:00 sata. Cijena ulaznice iznosi 35,00kn.

Više informacija o promociji albuma možete poražiti na Facebook stranici događanja.

Povezano