Objavljeno

Zakon o pobačaju: Čeka li nas nova svjetonazorska bitka?

Tribina pod nazivom „Zakon o pobačaju: Čeka li nas nova svjetonazorska bitka?“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u utorak, 3. aprila, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 

Izjava ministra zdravstva Milana Kujundžića da crkva treba biti uključena u radne skupine koje se bave pripremom Zakona o pobačaju naišla je na brojne kritike. Oko Odjela za ginekologiju godinama se šuljaju molitvene skupine, ugrožavajući pravo na privatnost pacijentica i pripremajući teren za mogućnost ograničavanja prava žena da gospodare vlastitim tijelom. Nema sumnje da će, nakon izjave ministra, crkva još aktivnije, uz pomoć konzervativnih udruga, ući u bitku oko pobačaja.

Dođite na tribinu u Privrednik i poslušajte što o tome misli dr. Dubravko Lepušić, jedan od rijetkih ginekologa koji pliva kontra struje, novinarka Faktografa Sanja Despot, odlična poznavateljica načina na koji funkcioniraju i metode konzervativnih organizacija u Hrvatskoj i Evropi, i feministička aktivistica Sanja Cesar iz CESI-a.


Povezano