Objavljeno

Valentina Brostean: Only us, humans

U petak, 15. lipnja u 19 sati u galeriji Živi Atelje DK (Ilica 110) otvara se prodajna izložba ilustracija ONLY US, HUMANS umjetnice Valentine Brostean.

Valentina Brostean rođena je 1983. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji Umjetnosti u Novom Sadu, smjer vizualne komunikacije – grafika knjige. Valentina se bavi ilustracijom knjiga, grafičkim dizajnom, a od kada živi i radi u Torinu (IT) najviše je posvećena slikarstvu i osobnim projektima u suradnji s agencijama širom svijeta. Valentina je izlagala na mnogobrojnim izložbama u inozemstvu, među kojima treba spomenuti samostalnu izložbu “Last drop of innocence” u prestižnoj rimskoj galeriji Dorothy Circus Gallery, hramu europskog “pop surealizma”, ujedno i stila koji najbolje definira Valentinin slikarski opus.

Značajno je i sudjelovanje u grupnoj izložbi “Pop surrealism – stay foolish” u muzeju Casa del Conte VERDE u Rivoliju, gdje se okupio velik broj svjetski priznatih i poznatih imena low brow/pop surrealism scene pod okriljem kustosa i vlasnika Dorothy Circus galerije – Alexandre Mazzanti. Osim toga, izlagala je u okviru Miami Art Basela. Valentina je dobitnica nekoliko nagrada iz sfere vizualnih umjetnosti među kojima kao najdražu izdvaja “Zlatnu plaketu Beograda” – Zlatnog Pera Beograda, međunarodnog bijenala ilustracije. Mnogi poznati internacionalni magazini poput Juxtapoz, New Web Pick, Catsle, Candy, Cretaive Review Uk, etc. objavili su njene radove. Njen stvaralački opus zasnovan je na istraživanju specifične morfologije likovnog izraza izvedene iz simbolike života suvremenog čovjeka kao centralne tematike njenih radova. 

Izložba je otvorena u subotu i nedjelju (16. i 17. lipnja) u vremenu od 10 do 13 sati te 16 do 20 sati.

www.valentinabrostean.com 
www.behance.net/valentinabrostean


Povezano