Objavljeno

Uz umjetnost do ravnopravnosti na radnom mjestu

Vox Feminae Platforma poziva sve zainteresirane ilustratorice, dizajnerice te ostale umjetnice i kreativke koje se izražavaju kroz srodne vizualne i likovne umjetnosti da se prijave na natječaj “#radnopravnost”.

Natječaj je otvoren do 2. travnja 2017. a odabrani/a sudionica natječaja bit će autor/ica vizualnog identiteta promotivnih materijala (plakati i šalice) koji će se po završetku projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu” distribuirati poslodavcima i svima onima koji žele obogatiti svoj radni prostor vizualom koji promiče radno okruženje ponosno na raznolikost.

Posebno napominjemo da natječaj nije za formalni vizualni identitet projekta, što znači da potičemo različite interpretacije, pristupe i umjetničke intervencije na temu inkluzivnog LGBTI radnog okruženja; a poglavito u kontekstu samog promo materijala – šalica i plakata.

Upravo zato tražimo kreativce i kreativke koje će svojim prepoznatljivim stilom i estetikom doprinijeti vizualnom pečatu konačnog promotivnog proizvoda. Želja je projektnog tima da finalan proizvod bude zabavan, unikatan, umjetnički promotivan materijal, kojeg će poslodavci i zaposlenici s ponosom staviti u svoje radno okruženje te time jasno dati do znanja kakve politike i prakse to radno okruženje reflektira; ali koji će poslužiti i kao promocija stvaralaštva domaćih umjetnika/ca.

Uvjeti natječaja:

♦ Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane umjetnice i umjetnici > samostalno ili u timu, neovisno o prebivalištu u ili van RH

♦ Sudionici/e natječaja moraju priložiti minimalno jedno a maksimalno tri rješenja za plakat (B2) i promotivnu šalicu. Idejna rješenja za plakat i šalicu mogu i ne moraju funkcionirati kao dio iste, povezane tematske cjeline. Dopušteno je korištenje teksta, poruka i slogana.
Sugeriramo unaprijed predvidjeti prostor za logo i izjavu donatora.

♦ Format za natječajne prijedloge: .jpg, .png .pdf ili drugi adekvatni format za web prijenos. Radove će u formatu obrađenom za tisak biti potrebno dostaviti nakon izbora i završenog natječaja.

♦ Uz priložena rješenja potrebno je navesti osobne podatke: ime i prezime, adresu prebivališta, godinu rođenja, kontakt telefon i kratku biografiju. Poželjno, ali nije obavezno, je i kratko objašnjene koje prati predložene radove (do 1000 znakova) te link na web stranice i portfolio autora/ice.

♦ Rok prijave je 2. travnja 2017. u ponoć

♦ Prijave i popratna dokumentacija se šalju isključivo elektronički na e-mail clanstvo@voxfeminae.net (natjecatelji/ce će primiti potvrdu o zaprimljenoj prijavi u roku 48 sati)

♦ Isti kontakt mail dostupan je za sva potencijalna pitanja vezana uz natječaj

♦ Rezultati natječaja bit će objavljeni do 5. travnja 2017. na portalu Voxfeminae.net

♦ Nakon završetka natječaja, Vox Feminae tim će angažirati jednu umjetnicu ili umjetnika za suradnju; uz otvorenu mogućnost suradnje s drugim sudionicama/cima u 2017. godini i kasnije

♦ Nagradni fond iznosi 3000,00 kuna bruto

♦ K-zona / Vox Feminae Platforma će odabrana rješenja tiskati na promotivne materijale projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu”, te objaviti i distribuirati putem svojih društvenih mreža te na samoj konferenciji “Radno okruženje ponosno na raznolikost”.

Za više informacija o projektu LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu posjetite www.ravnopravnost.lgbt

Projekt Vox Feminae platforme usmjeren je na širenje medijskog i otvaranje fizičkog prostora mladim umjetnicama, teoretičarkama i aktivistkinjama te odgovara na njihove potrebe nudeći im edukacije, otvarajući polja za suradnju te ih nastoji ojačati za prisutnost u javnom diskursu i za upravljanje vlastitom reprezentacijom, kvalitetom života i uvjeta stvaranja. Aktivnosti projekta provode se uz podršku zaklade “Kultura nova”.

* * *

Update: Na natječaj je pristiglo ukupno 18 radova, od čega je komisijski tim u sastavu: Gabrijela Ivanov (izvršna direktorica K-zone), Marino Čajdo (voditelj aktivnosti VF Platorme) te Noah Pintarić (voditelj projekta LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu) odabrao rješenje Goge Golik. Svim prijavljenima zahvaljujemo na sudjelovanju.


Povezano