Objavljeno

Tehnooptimizam / Tehnopesimizam: Otvoren poziv za izložbu mladih autora/ica

Otvoren je natječaj za međunarodnu izložbu mladih autora i autorica koja će se održati na prvom izdanju festivala Plan D, u tematskom okviru ‘Tehnooptimizam / Tehnopesimizam’. Natječaj je otvoren do 15. kolovoza. 

Prvo izdanje festivala Plan D održat će se od 27. rujna do 1. listopada 2017. u prostoru napuštenog diskonta iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. Organizator je HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo, a prvo izdanje realizirat će se u partnerstvu s Tehničkim muzejem Nikola Tesla.

Izuzev kurirane izložbe koja će predstaviti i hrvatske i međunarodne radove i projekte, poseban segment u programu bit će izložba mladih autora. Međunarodna izložba mladih autora osmišljena je kao natječajna izložba, a na sudjelovanje su pozvani svi studenti/ce i mladi/e autori/ce (do 30 godina) koji/e u tematskom okviru festivala ‘Tehnooptimizam / Tehnopesimizam’ prepoznaju svoj rad. Odnosno, oni autori/ce koji/e u svom komercijalnom ili konceptualnom dizajnerskom radu promišljaju, koriste i oblikuju tehnologiju, uzimajući u obzir njezine pozitivne i negativne implikacije.

Radovi trebaju:
– davati kritički osvrt na postojeći smjer tehnološkog razvoja
– promišljati alternativne primjene postojećih tehnologija
– nuditi scenarije alternativnih tehnoloških rješenja
– istraživati i/ili demonstrirati pozitivne ili negativne posljedice tehnoloških naprava na kvalitetu ljudskog života
– nadovezivati se, na bilo koji način, na neki od fenomena vezanih uz tehnologiju (kao što su: nadzor, privatnost, automatizacija, robotizacija, kvantifikacija…)

Upute za prijavu radova:
– svi radovi prijavljuju se isključivo na e-mail adresu: info@pland.hr
– broj radova za prijavu po autoru/ici ili grupi autora nije ograničen
– prijave na natječaj su bez kotizacije
– novčana nagrada iznosi 700,00 EUR

Sve o prijavama i uvjetima natječaja možete pronaći na službenim stranicama festivala. Za dodatna pitnaja i informacije možete se javiti na e-mail adresu info@pland.hr.
Rok za prijavu radova je 15. kolovoz 2017.