Objavljeno

Svoga tela gospodarica – Strategija ženskog otpora

Tribina Ženske mreže Hrvatske ‘Svoga tela gospodarica’ ili strategije otpora ugrožavanju ženskih prava održat će se u subotu, 2. prosinca, u 18:00, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).

Uoči donošenja novog zakona koji bi regulirao pravo žena u Hrvatskoj na medicinski zahvat prekida trudnoće na zahtjev, razgovarat će se o strategijama otpora ugrožavanju ženskih prava od strane države i crkve, posebno prava na pobačaj.

Pred nama je neizvjesno razdoblje od nešto više od godine dana unutar kojega Hrvatski sabor treba donijeti novi zakon. 
Hoće li žena i njezino pravo o slobodnom odlučivanju o vlastitom tijelu biti dokinuto? Ili ćemo se pri donošenju zakona voditi već dosegnutim standardima zaštite ljudskih prava žena? Je li odluka Ustavnog suda doista isključila mogućnost zabrane pobačaja? Ili nas čeka poljski ili neki sličan scenarij?

Na tribini razgovaraju Bojana Genov, aktivistkinja Ženske mreže Hrvatske, Dubravko Lepušić, liječnik ginekolog i aktivist, Sanja Kovačević, feministička aktivistkinja, Faktiv, novinarka Libele i članica RF-a i Rada Borić, feministkinja i zastupnica NL-a u Skupštini Grada Zagreba. Tribinu moderira Željka Jelavić.

Više informacija o tribini možete potražiti na Facebook stranici eventa

Povezano