Objavljeno

Strip-tease Matka Vladanovića: Sonja Gašperov – ‘Vučine: Površina’

Strip-tease Matka Vladanovića u utorak, 24. studenog u 19h, u Booksu dovodi Sonju Gašperov, splitsku autoricu hvaljenog strip serijala ‘Vučine’.

Posljednji put kada je gostovala u Booksi, autorica je sa sobom ponijela dvije priče iz hvaljenoga strip-serijala o Vučinama (izdavač 2×2). Danas ih već ima pet.

Najnovija priča o Vučinama, ‘nesretnim bićima koja se kriju u krznu, iza patentnih zatvarača’, pripovijeda o mračnim strastima, ženama s bičevima, krkanima pozlaćenog srca, krizi srednjih godina, tajnama iz prošlosti te o ljubavi, odanosti i roditeljstvu. 

Uz promociju novoga stripa iz serijala o Vučinama, pričat će se i o vlaškim  krajobrazima iz stripa Vučine: Urlak kao i o svakodnevnim zabilješkama iz stripa Vučine: Dnevnik. Nakon pet godina predanoga rada na stvaranju možda i najboljeg domaćeg strip-serijala u novom stoljeću, ništa manje ni ne možemo učiniti.

Kuda idu Vučine, hoće li se ikad u njihovom svijetu pojaviti neka vesel(ij)a priča, kako se u hrvatskoj održava francuski ritam od jednog albuma godišnje, šta ima novoga na splitskoj strip-sceni – samo su neka od pitanja o kojima će se diskutirati u Booksi.


Povezano