Objavljeno

Solidaran koncert za djecu fonda Dese & Jerka Bakovića

Inspirirani primjerom Dese & Jerka Bakovića koji su donirali 600.000Kn za stipendiranje siromašne djece i Desinim riječima: „Uvijek je bolje davati nego primati!“, zaklada Solidarna u srijedu, 20. lipnja s početkom u 18 sati u Kinu Europa organizira prvo veliko događanje kojim želi prikupiti dodatna sredstva za pružanje stručne podrške djeci u njihovom obrazovanju i osobnom razvoju širom Lijepe Naše.

SOLIDARAN KONCERT za djecu fonda Dese & Jerka Bakovića prvi je u nizu događaja kojima Solidarna namjerava oploditi donaciju Dese & Jerka Bakovića kako bi dugoročno mogli podržavati siromašnu djecu tijekom njihova školovanja i u osobnom razvoju.

Zamislite, poslušali ste predivan nastup SO-DO orkestra djece i omladine te jazz kvarteta virtuoza, skladatelja i gitarista Pavla Miljenovića pa izlazite iz Kina Europa oplemenjeni predivnom glazbom i spoznajom da ste osobno pridonijeli osiguravanju četverogodišnjih stipendija za 31 dijete iz čitave Hrvatske. Nije li to predivno?

Nastupaju:

SO DO – EL SISTEMA HRVATSKA 
provodi program društvenog razvoja djece i mladih koji koristi glazbu kao sredstvo postizanja društvene promjene, u svijetu poznat po nazivu El Sistema. Ideja je nastala u Venezueli prije više od 40 godina, a danas se proširila na cijeli svijet zbog svojih izuzetnih rezultata koje postiže u životima djece i društvenim promjenama čitavih zajednica, kao i u glazbenoj izvrsnosti. 

PAVLE MILJENOVIĆ JAZZ QUARTET je sastav sačinjen od vrhunskih hrvatskih jazz muzičara mlađe generacije: Pavle Miljenović – gitara, Mario Bočić – saksofon, Zvonimir Šestak – kontrabas i Borko Rupena – bubnjevi. Svi su surađivali sa brojnim svjetskim i domaćim glazbenicima, snimali albume i odsvirali stotine koncerata. Pavle je u suradnji s ovim glazbenicima, s kojima već dugo surađuje, te Hrvojem Gallerom na klaviru, prošle godine snimio album naziva ‘Begin’. (Croatia Records) koji je dobio sve najbolje kritike od strane novinara i publike. Mario i Pavle su također snimili album ‘Spiritual Market’ kontrabasista Vedrana Ružića koji je osvojio diskografsku nagradu ‘Porin’ za najbolji jazz album u 2017. godini, dok su Zvonimir i Borko osvojili tu nagradu za razne projekte kao što su 4in3plus1, Davor Križić Experiment itd. Također su dobitnici nagrade ‘Status’ za najbolje jazz instrumentaliste u 2018. godini. 

Iznos donacije za kartu: 100kn

Načini kupnje: 
blagajna Kina Europe, doniralica, direktno virmanski (opis plaćanja: SOLIDARAN KONCERT; IBAN HR7323900011100948072) te mailom na petra.madjercic@solidarna.hr ako želite kupiti više karata za svoje prijatelje/ice, zaposlenike/ce ili kolege/ice.

*sve karte plaćene preko donatorske platforme ili direktno na IBAN čekati će Vas na dan koncerta u Kinu Europa.

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici eventa

Povezano