Objavljeno

Sluškinje ustaju za ratifikaciju Istanbulske konvencije

Sluškinje ustaju za ratifikaciju Istanbulske konvencije 10. veljače u 12 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu! Pridružite se povorci “sluškinja” koje žele živjeti u Hrvatskoj i svijetu, bez nasilja nad ženama i djevojčicama, poziva vas One Billion Rising Hrvatska. “Sluškinjama” je dosta kontinuiranog nasilja nad ženama i djevojčicama, dosta je kontrole nad našim tijelima te sustava koji ne kažnjava nasilnike!

Nećemo dopustiti da se distopijski scenarij “Sluškinjine priče” (autorice Margaret Atwood) dogodi u Hrvatskoj te da se žene svode samo na služavke kojima se oduzimaju prava i čiji se glasovi utišavaju.

Nad ženama se vrši nasilje u njihovom domovima, radnim mjestima, na ulici, u okviru obitelji. Više od milijun žena i djevojčica diljem svijeta žrtve su seksualnog nasilja, prisilnih brakova, nasilja od strane trenutnih i bivših partnera, seksualnog uznemiravanja na poslu, mobbinga, bivaju ubijene, sve samo zato što su – žene.

Istanbulska konvencija je alat kojim je zaštita žena i djevojčica u Hrvatskoj ostvariva. Zato zahtijevamo da Vlada i Sabor ratificiraju Konvenciju i ne pristajemo ni na što manje, poručuju organizatorice.

Žene, koje se doživljava samo kao »sluškinje«, izlazit će na ulice sve dok se Konvencija ne ratificira.

I tebi je dosta biti »sluškinja«? Pridruži se! Ustani i dođi na prosvjed u 12:00 u subotu, 10.2. na Cvjetni trg u Zagrebu.

Uz to, možeš:

● odjenuti se u odoru i tako pomoći osnažiti poruku važnosti ratificiranja Konvencije i postati dio “Sluškinjine priče”*
● podržati druge »sluškinje« i donirati za izradu odora!**

*Ako se želiš pridružiti i postati “sluškinja” 10. veljače, javi se u inbox za daljnje dogovore.


Povezano