Objavljeno

Razgovori s pticama, mrtvim pticama i pukotinama u kamenu

U sklopu Perforacije festivala u Zagrebu će se 21. prosinca u tri različita termina održati predstavljanje rezidencije umjetnica Tomoko Momiyame (Tokyo) i Mile Pavičević (Dubrovnik, Zagreb) pod nazivom ‘Razgovori s pticama, mrtvim pticama i pukotinama u kamenu’. Šetnje će se održati od 15:00 – 16:00 te od 19:00 – 20:00 sati na Rokovom perivoju, dok će se diskusija s umjetnicama održati u 20:30 sati u prostoru Incijative mladih za ljudska prava (Ignjata Đorđića, 8a).

Tomoko Momiyama i Mila Pavićević su dvije umjetnice koje dolaze iz različitog konteksta i u svojemu radu koriste različite medije. Tomoko je u svojim četrdesetima, skladateljica i umjetnica koja dolazi iz Japana, a Mila je u svojim dvadesetima i spisateljica je i dramaturginja iz Hrvatske. Na koji način dvije osobe čija je percepcija svijeta određena različitim sklopovima realnosti mogu uspostaviti iskreni i intimni dijalog? Na ovo su putovanje krenule zajedno da bi otkrile što je to “dom,” upravo zato što obje rade kao nomadske umjetnice operirajući unutar polja konstante mobilnosti.

Na kraju njihovog dvotjednog rezidencijalnog boravka svoj proces će otvoriti javnosti i provesti gledatelje/ice kroz kartu njihova putovanja. Radi se o interaktivnoj i participativnoj šetnji kroz različite slojeve vremena i prostora, a koja će se održati u javnom parku u centru Zagreba. Dvije šetnje održat će se u četvrtak 21.12, jedna sa sunčevim svjetlom, druga pod zvijezdama. Nakon druge šetnji slijedit će razgovor. Proces će dokumentirati fotografijom i videom Nives Milješić.

Ukoliko ste zainteresirani/e za sudjelovanje, poželjno je da organizatorima/cama najavite svoj dolazak slanjem maila na udrugadomino.marketing@gmail.com s naznakom termina šetnje u 15 ili u 19 sati, ali se isto tako možete pridružiti i na licu mjesta. 

Više informacija o predstavljanju možete potražiti na Facebook stranici događanja.