Objavljeno

Radio Student pokrenuo Crowdfunding kampanju za novi odašiljač

Radio Student pokrenuo je crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja sredstava za novi odašiljač koji im je prijeko potreban kako bi mogli nastaviti sa svojim radom. Naime, iako je ekipa koja stoji iza Radio Studenta puna entuzijazma za stvaranje pametnog, odgovornog i kvalitetnog radijskog programa, nalazi se u problemima. Njihov odašiljač, kao i oni, sada broji 21 godinu. Iako su ljudi u svojoj 21. puni zanosa, bunta, ideala, prkosa i snage, isto ne vrijedi za radijsku opremu.

Nek’ se daleko čuje…

…da Radio Student treba novi odašiljač za 21. rođendan. U suprotnom mu prijeti ono najgore – prekid emitiranja!

Radio Student ne vidite na velikim plakatima, ne čujete na autocesti niti na TV reklamama, no unatoč tome što ima samo lokalnu frekvenciju, osvojio je srca slušatelja/ica diljem Hrvatske, a i šire.

Pomoć i potporu koju je dobivao svih ovih godina, treba i sada, a zauzvrat vam nudi da odaberite neke od perkova i pomozite Studentu da na 100,5 MHz i dalje bude radio koji nije za svakoga, ali je za vas.

Ukupni iznos novog odašiljača je 60 000 kuna, što daleko premašuje skromni studentski budžet. 

Znakovitog 31. listopada 1996. s emitiranjem je započeo Radio Student. Tada je to bio prvi i jedini studentski radio u Hrvatskoj, a signal su puštali s malog odašiljača postavljenog na 5. katu Fakulteta političkih znanosti. Radio Student na FPZG-u još uvijek stanuje, s time da su njihova vrata otvorena svima – a ne samo studentima i studenticama!

Upravo zato, ponose se brojkom od 147 suradnika/ca koji/e volontiraju na 54 emisije. Svima im je cilj podržati sve one teme i inicijative nevidljive u medijskom prostoru, bili oni vezani za civilno društvo, kulturu, glazbu, ljudska prava, umjetnost, sport ili obrazovanje. Ono najvažnije, Radio Student potiče kritičko mišljenje i medijsku pismenost kako publike, tako i svojih novinara/ki, koji/e će, kad jednom odu u veliki svijet masovnih medija, zadržati vlastitu etiku, istraživački duh, svjesni opasnosti klevete i neobjektivnog izvještavanja.

I zato klik na link i podržite Radio Student! Više informacija o kampanji možete potražiti i na Facebook stranici događanja.

Povezano