Objavljeno

Priključite se javnim akcijama “Moje mjesto u zajednici” – neka se i vaš glas čuje!

U sklopu kampanje i projekta “Moje mjesto u zajednici” udruga K-zona poziva na javne akcije na Trešnjevačkom trgu u Zagrebu svaki zadnji četvrtak u mjesecu do listopada.

Građanke i građani ovom će prilikom biti upoznate/i s projektom i projektnim aktivnostima, rezultatima istraživanja o potrebama unutar lokalne zajednice kojeg je K-zona provela među stanovništvom Trešnjevke Sjever kao i s web aplikacijom s dostupnim informacijama o tome kome se mogu obratiti za rješavanje problema unutar lokalne zajednice. Iduća je javna akcija na rasporedu 28. srpnja.

Za sve zainteresirane pripremili/e smo razglednice u koje će građani/ke moći upisati svoje želje, potrebe i prijedloge za poboljšanjem; koje će potom članovi udruge predati nadležnim institucijama. Osim toga, građanima će biti predstavljena i brošura koja objedinjuje sva mjesta na kojima se sa svojim problemima mogu javiti u Gradu Zagrebu, ali i na državnoj razini.

Raspored javnih akcija:

30. lipnja > Plato kod Trešnjevačkog placa 10h – 12h
25. kolovoza > Plato kod Trešnjevačkog placa 10 – 12h
29. rujna > Trešnjevački plac 09-12h + park u Adžijinoj 16-20h
27. listopada > Trešnjevački plac 09-12h + plato kod Doma sportova 16-20h

Podsjećamo, rezultati istraživanja pokazali su kako je za stanovništvo Trešnjevke Sjever najbitnija potreba poticanja zaposlenosti i gospodarstva; dok ju odmah prati učinkovitost javne uprave i institucija. Dodatno, među ispitanicima/cama Trešnjevke Sjever istaknuo se veliki potencijal za angažmanom unutar lokalne zajednice, što sugeriraju visoko ocijenjene potrebe društvene solidarnosti. Razlog tome je što stanovništvo Trešnjevke Sjever u velikom broju čine umirovljenička te studentska populacija i obitelji, kojima je podjednako važno učinkovito korištenje javnog prostora – posebno po pitanju biciklističkog uređenja, pristupa za invalide te prometna rješenja.

Uz sve navedeno, građani/ke će biti informirani/e i o mobilnoj i web aplikaciji https://projekt-zajednica.info/ na kojoj mogu upisivati svoje pohvale, prijedloge i ideje za unapređenje kako na Trešnjevci Sjever tako i na području čitavog grada.

Ovim projektom udruga K-zona, uz suradnice udrugu Zora iz Čakovca i Centar za održivi razvoj iz Imotskog, želi doprinjeti stvaranju aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju, u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni građani i oni u riziku od siromaštva mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava.

Stoga pozivamo sve građane i građanke da dođu do štanda, ispune koju razglednicu i time jasno poruče što oni žele unaprijediti u našoj zajednici.

Zajednica smo svi mi – neka se i tvoj glas čuje!

Projekt “Moje mjesto u zajednici” je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije.


Povezano