Objavljeno

Predstavljanje knjige ‘Humanizam za djecu’

Centar za građansku hrabrost poziva na zagrebačko predstavljanje knjige Humanizam za djecu, autorice Nade Topić Peratović, u petak, 27. veljače, u Novinarskom domu s početkom u 18 sati.

Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Esad Bajtal (filozof, sociolog, psiholog i politički analitičar iz Bosne i Hercegovine), prof. Rada Borić (lingvistica, feministkinja i izvršna direktorica Centra za ženske studije, Ivana Kekin (dr. med. i članica Centra za građansku hrabrost) i Oliver Frljić (redatelj i intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci).

Knjiga Humanizam za djecu upoznaje djecu s humanističkim vrijednostima potičući ih na sumnju, shodno tome na istraživanje i kritičko propitivanje postojećeg i ohrabrujući ih da imaju povjerenje u vlastiti razum. Djecu se također upoznaje s feminističkom misli te borbom i naslijeđem boraca/kinja za ljudska prava čime im se razvija osjećaj suosjećanja i solidarnosti za potrebe i prava drugih, posebice obespravljenih članova društva. Ona potiče suživot u različitosti – prihvaćanjem drugih iako drugačijih.

U okviru predstavljanja knjiga će se moći kupiti po prigodnoj cijeni, a bit će dostupne i informacije o aktivnostima feminističke i slobodnomisliteljske udruge Centar za građansku hrabrost.

Podsjećamo vas i na intervju naše suradnice Tihane Bertek s Nadom Topić Peratović.

Povezano