Objavljeno

Predstavljanje istraživanja industrijske baštine otoka Korčule

Predstavljanje umjetničkog, kustoskog i etnografskog istraživanja industrijske baštine otoka Korčule održat će se u utorak, 19. prosinca u 19h u Galeriji Miroslav Kraljević (Šubićeva 29).

Sudjeluju: Lea Vene, Marija Borovičkić, Božena Končić Badurina i Dijana Protić.

Projekt “Industrijska baština otoka Korčule” pokrenut je 2015. godine u sklopu udruge Siva zona i temelji se na osvještavanju, redefiniranju i revalorizaciji kulturnog naslijeđa i pojma nematerijalne industrijske baštine otoka Korčule, posebno Vele Luke. Kritičkim sagledavanjem i bilježenjem lokalne memorije stvara se „alternativni“ arhiv, osvještavaju se i bilježe specifičnosti rodne pozicije i ženskog radnog iskustva, potiče međugeneracijski dijalog te senzibilizacija lokalnog stanovništva. Ujedno se otvaraju dileme i pitanja dinamike i metodologije rada, konceptualnih i drugih okvira istraživanja te načina pristupa lokalnoj zajednici kojoj pojam industrijskog predstavlja podjednako blizak i stran pojam.

Predstavljanje istraživanja osim prezentacije i diskusije uključuje i umjetničku produkciju i etnografsku građu, video, audio, tekstualne i fotografske materijale.


Povezano